Virtualna
Bradavičarka

Politika zasebnosti

verzija (v. 1, 30.6.2019)

V postopku registracije uporabnikov spletne strani bradavicarka.si (v nadaljevanju VB, spletno mesto portala, portal ali spletno mesto) moramo od vas pridobiti nekatere vaše osebne podatke. Ponudnik spletnega mesta (»Ponudnik«) bo z vašimi osebnimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Politika zasebnosti opredeljuje način in metode, ki jih uporabljamo v povezavi z varovanjem ter zbiranjem, uporabo in posredovanjem vaših osebnih podatkov.

Z registracijo na spletnem mestu soglašate z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja vaših osebnih podatkov na način, ki je opisan v Politiki zasebnosti.

Ob registraciji je potrebno navesti podatek o starosti in elektronski naslov. Vsi osebni podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi posredovani osebni podatki članov so namenjeni izključno uporabi na spletnem portalu Virtualne Bradavičarke ter administraciji storitev, te podatke pa bo vodstvo uporabljalo ali razkrilo le za namene, zaradi katerih so jih z vašim privoljenjem zbirali ali na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije. Ta spletna stran lahko zbira določene podatke o vašem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in naslov IP (Internet Protocol), preko katerega dostopate do interneta, datum in ura, ko dostopate do mesta, strani, ki jih obiščete na strani, in internetni naslov spletne strani, neposredno s katerega ste prišli na našo stran.

Ponudnik v postopku registracije pridobi naslednje osebne podatke:

  • datum rojstva,
  • elektronski naslov.

Ponudnik zbira podatke o članih v naslednje namene:

  • obveščanje o novostih na spletnem mestu bradavicarka.si,
  • obveščanje o dodatnih storitvah, ki jih omogoča spletno mesto bradavicarka.si,
  • za izboljšanje in skrbništvo mesta ter analiziranje trendov.

Za namene raziskav podatke o obiskih spletnega mesta združimo z anonimnimi demografskimi podatki in jih lahko uporabimo za ponujanje ustreznejše vsebine. V nekaterih delih spletnega mesta z omejenim dostopom, bomo podatke o obiskih spletnega mesta z vašim soglasjem združili z osebnimi podatki, če taki podatki obstajajo, da bi vam lahko ponudili vsebino, prilagojeno po meri. Če ne podate soglasja, vam prilagojena storitev ne bo na voljo in vaših osebnih podatkov ne bomo združili s tistimi o obiskih spletnega mesta.

Ponudnik lahko vaše podatke razkrije, če jo to zakonsko določeno, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za

  1. skladnost z zakonskimi odredbami ali sodnimi postopki proti ponudniku ali spletnemu mestu;
  2. zaščito in varovanje pravic ali lastnine ponudnika ali spletnega mesta; ali
  3. ukrepanje v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti zaposlenih ponudnika ali posrednikov, uporabnikov izdelkov ali storitev ponudnika ali javnosti.

Ponudnik storitev se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke in pri tem postopal v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Z registracijo član soglaša, da se uporabnikom in članom spletnega mesta bradavicarka.si za potrebe druženja in spoznavanja z ostalimi člani in uporabniki razkrije njegovo uporabniško ime in ime in priimek Aliasa.

Člani soglašajo, da se ostalim uporabnikom ali članom spletnega mesta razkrijejo podatki, ki jih posredujejo na spletno mesto v okviru uporabe storitev na njem, kot so sodelovanje na forumih, vpis podatkov v osebni profil, sodelovanje v klepetalnicah in podobno.

S sprejemom splošnih pogojev in uporabo spletnega mesta bradavicarka.si uporabniki ali člani soglašajo, da ponudnik ne more zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki se prenašajo preko interneta ali elektronske pošte ter, da ponudnika ne bodo smatrali za kakorkoli odgovornega v povezavi z uporabo vseh tovrstnih informacij s strani tretjih oseb. Obstaja možnost, da drugi člani ali uporabniki storitve, vključno z neregistriranimi uporabniki, pošljejo, navežejo ali predajo storitvi oziroma drugim uporabnikom napadalno ali obsceno gradivo in da bodo uporabniki takšnemu gradivu izpostavljeni. Prav tako je možno, da lahko drugi zlorabijo osebne podatke uporabnikov preko uporabe storitve ter da jih lahko uporabijo za vznemirjanje ali ogrožanje. S sprejemom splošnih pogojev se uporabniki ali člani strinjajo, da ponudnik ni odgovoren za ravnanje tretjih oseb z informacijami, ki jim jih pošiljajo sami.

Politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. Ko to storimo, bomo ustrezno spremenili datum zadnje spremembe, prikazan na politiki zasebnosti.

Uporabniki in člani imajo kadarkoli pravico zahtevati od ponudnika storitev, da njegove osebne podatke izbriše iz zbirk osebnih podatkov ponudnika. Kolikor želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta nam to sporočite na naslov: info(afna)bradavicarka.si.