Zgodovina čarovništva
Naloga:

2. Domača naloga pri zgodovini čarovništva

Ustvarjeno: 20.11.2020

1. V 5 stavkih obrazložite, kateri vam se zdi (od teh, ki sem jih opisala), da je naredil najbolj pomemben korak v zgodovini ter zakaj - tako mislite.

Mislim, da je najpomembnejši korak v zgodovini naredila Eliza Grelsey. Skupaj s svojo sestro sta se namreč okoli leta 1400 podali na 30-letno potovanje okoli sveta in na njunem osupljivem potovanju odkrili kar 50 000 različnih živalskih vrst magičnih živali. Med njimi je bilo tudi nekaj vrst, ki so danes že izumrle zaradi različnih človekovih dejavnikov (npr. uničevanja habitata, podnebnih sprememb). Vsako vrsto sta sestri skicirali in označili njene glavne značilnosti. Mislim, da sta s tem pomembno prispevali k nadaljevanju razvoja magičnih živali.

2. Izberite si enega od teh čarovnikov, ki sem jih omenila v lekciji ter opišite v vsaj 200-tih besedah, kakšen je bil ta lik (izgled), njegov karakter ter na splošno njegovo/njeno življenje (življenjepis). Upoštevajte tudi to, kar sem že jaz napisala. Zaželjeno je, da dodate še kakšno sliko izbranega čarovnika/čarovnice.

Sklenila sem, da bom opisala Sofio Chloros. Sofia se je rodila leta 1410 v bunkeljski družini materi Anni Watercurse in očetu Florianu Chlorosu v Veliki Britaniji. Njena mama je bila kuharica, oče pa je delal kot profesor znanosti. Sofia je imela rjave oči, dolge oranžne lase in vitko postavo. Bila je edinka in je že od nekdaj rada pomagala svoji mami v kuhinji. Prav tako je rada pohajkovala v bližnjem gozdu blizu njihove hiše in raziskovala magična bitja. Bila je odločna, pametna, prijazna in delavna. Šolala se je na Bradavičarki, po šolanju pa se je zaposlila med bunkeljni. Zelo rada je kuhala, zato se je navdušila za poklic kuharice in se zaposlila v restavraciji v bližini svojega doma. Nekega božičnega večera je sklenila, da bo za pokušino pripravila čokoladne kolačke s posebnim jagodnim polnilom. Čudovito so ji uspeli in naslednji dan jih je odnesla v restavracijo ter jih razdelila med goste. Le-ti so skoraj po 2 minutah utonili v spanec. Sprva se je močno prestrašila, nato pa ugotovila, da je verjetno izumila spalni napoj. Tako je poleg kuhe svoj čas začela posvečati tudi čarobnim napojem, v katerih je bila že na Bradavičarki naravni talent. Več let je posvetila izdelavi čarobnih napojev in napisala tudi knjigo z naslovom 1001 čarobni napoj za začetnike. V kasnejših letih je spoznala Alexandra Moona, negovalca magičnih živali in se z njim poročila ter rodila fantka po imenu Nicolas. Živela je 100 let nato pa zaradi bolezni zapustila čarovniški svet.

Rose Night
Pihpuff

Število besed: 419