Rastlinoslovje
Naloga:

Sanjalnica

Ustvarjeno: 16.10.2020

Seveda sem, tako kot verjetno vsak čarovnik, poskušala najti sanjalnico. Iskala sem jo več let, našla pa sem jo po čistem naključju na Finskem.

Spet na potovanju z mamo

Mogoče gre že vsem na živce, ker toliko opisujem potovanja na katerih sem bila z mamo. Nič ne morem proti temu, saj je res in z mamo pač veliko potujeva ter so ta potovanja ponavadi razlog, da se mi zgodi kaj zanimivega. In tako je moja mama – spet – dobila sporočilo v katerem je pisalo – spet – da se mora že čez dve uri zglasiti na ministrstvu za čaranje, od tam pa bova s pomočjo dvernika odpotovali na Finsko. Tokrat sva stvari pripravili v rekornem času in sicer pol ure in nama je še ostal čas, da sva pregledali, če sva vzeli zres vse, kar sva potrebovali. Petnajst minut pred odhodom sva se zglasili na ministrsvu in potem sva šli.

Sanjalnica

Na Finskem je bilo zelo zanimivo. Večinoma sem se sama potepala po snegu in iskala kaj zanimivega, tako kot vsakič na potovanju, čeprav sem vedela, da zanimive stvari vedno najdejo mene.
In res. Že tretji dan na finskem sem ob nekem potoku zagledala jajce. Najprej sem mislila, da je jajce od kakšne magične živali, potem pa sem se spomnila, da je to seme sanjalnice o kateri smo se učili v šoli.
Pobrala sem seme in sledila potoku ob toku navzgor. Ni trajalo dolgo, da sem zagledala prečudovito ogromno drevo z zavitim deblom. Nekaj časa sem samo stala tam in opazovala, saj sem vedela, da sanjalnice verjetno ne bom več našla in sem si jo želela vtisniti v spomin. Nisem bila na lovu za sanjami, kot je temu rekla učiteljica in zavedala sem se, da bi osem let sedela v zaporu, če bi jo poškodovala. Zato sem seme samo odložila nekaj metrov stran od drevesa in stekla nazaj. Nikomur nisem povedela, kaj sem videla, ampak mi je spomin še zmeraj ostal v spominu.

Mnenje

Lekcija mi je bila zelo všeč in zelo zanimiva. Tudi naloga mi je bila všeč.

Število besed: 336