Uroki
Naloga:

PALICE

Ustvarjeno: 3.7.2019

Pozdravljeni. Moje ime je Nikky Wick. Prihajam iz čistokrvne čarovniške družine. Imam mlajšo sestro. Stara je 10 let, zato je še premlada, da bi obiskovala Bradavičarko. Moja mama je iz Amerike, zato je v otroštvu obiskovala Ilvermorny. Oče pa je obiskoval Bradavičarko. Mama je očeta spoznala na potovanju. Kmalu sta se zaljubila in se poročila. Mama dela na Ministrstvu za čaranje, na Sekretariatu za nadzor nad čarobnimi bitji.


Oče pa dela v Svetem Mungu, v bolnišnici za magična obolenja in poškodbe. Je eden izmed zdravilcev. Dela pa na oddelku za Poškodbe, povzročene s strani magičnih bitij. Nekako lahko rečemo, da se oba starša ukvarjata z magičnimi živalmi. Ko je mama še živela v Ameriki, je bila novinarka za revijo, ki je govorila o varnem ravnanju z živalmi. Kmalu pa je ugotovila, da to delo ni zanjo. Ko je spoznala očeta, je začela delati na Ministrstvu za čaranje. Tam ji je seveda bilo veliko bolj všeč. Mama in oče pričakujeta, da se bom zanimala za magična bitja, a mene vleče v popolnoma drugo smer. Rada bi postala nekaj pomembnega, a še ne vem kaj. Navsezadnje je za to še veliko časa. Znake, da sem čarovnica, sem začela kazati zelo pozno - šele pri osmih letih. Moja sestrica pa je znake začela kazati že pri štirih letih. Mama in oče sta mislila, da sem šlapl. To je sploh razjezilo babico in dedka. Naša rodbina je že več stoletij čistokrvna in niso hoteli, da bi jim šlapl pokvaril ugled. A vse se je uredilo. Ko sem dobila pismo iz Bradavičarke, sem bila presrečna. Zelo sem se veselila obiska Prečne ulice. Na žalost palice nisem kupila pri Olchenbatu. Mama in oče sta hotela, da je nekaj posebnega, zato smo odšli v Francijo in tam sem dobila svojo prvo palico. Moja palica je dolga 21,85 cm in je iz bukovega lesa. Jedro pa je iz vylinega lasa.

Vsa družina je seveda mislila, da je palica nekaj posebnega, a jaz bi jo raje kupila pri Olchenbatu. Končno sem prišla na Bradavičarko, kjer sem hitro dobila kar nekaj prijateljev. Prav tako sem se začela zanimati za Quidditch. Na Bradavičarki sem zelo srečna in upam, da še dolgo bom.

Predmet Uroki me je vedno zanimal. Pričakujem, da se bom veliko naučila in izvedela veliko uporabnih podatkov, sploh pa veliko uporabnih urokov. Ta predmet me je pritegnil že pri branju Harryja Potterja. Profesorica se mi zdi zelo prijazna in ravno prav stroga. Lekcija pa mi je bila zelo všeč. Od predmeta pričakujem veliko in moj prvi vtis je, da bo moja pričakovanja tudi presegel.

Nikky Wick, Drznvraan