Uroki
Naloga:

(brez naslova)

Ustvarjeno: 9.7.2019

Ja, to sem jaz

Sem Blaire Harper Black. Svojega drugega imena (Harper) raje ne uporabljam, saj sem ga dobila po babici, edini iz naše družine, ki je poskušala postati Jedec Smrti.

Vsi pravijo, da sem zelo podobna svoj materi. Imam sive oči in rjave neukrotljive lase, tako kot ona.
Čeprav sem videz (in pamet, če lahko tako rečem) podedovala po mami, ki je bila Drznvraanovka, sem večino ostalega podedovala po očetu. Moj oče je bil ponosen Gryffindorec, pogumen in zelo talentiran v qudditchu. Tako kot jaz… No vsaj pravijo tako.

Večino časa pretičim za knjigami ali na qudditch igrišču. Z ljudmi se ne razumem najbolje, zato imam neverjetno malo prijateljev.

Sem vampirka, zato me starši niso poslali na Bradavičarko, dokler niso bili prepričani, da bom lahko sama nadzorovala svoj nagon, saj imam veliko boljši vonj, kot katerikoli drugi vampir in kri zavoham tudi na res velike razdalje.

In to je moja družina…

Moja mati je Marry Black, moj oče pa George Black. Sem mešanka saj je mati bunkeljn, oče pa čistokrvni čarovnik. Moja starejša sestra je Chloe Black, ki pa že leta ne obiskuje Bradavičarke. Chloe zdaj dela na ministrstvu za čaranje, v sekretariju za nadzor nad čarobnimi bitji.

Oče je qudditch igralec, član znane quddich ekipe Chudley Cannons, mati pa pisateljica fantazijskih čarovniških knjig.

Z starši in dedkom živim v skromni hišici v Godrickovem dolu. Dedek, Robert Black, je oseba, ki me najbolj razume in je vedno na voljo za pogovor. Ko sem bila stara tri leta, me je naučil igrati quidditch. Tudi njemu gre ta igra od rok.
Dedek je bil včasih auror, o tem priča tudi mankajoči prst na roki in dve zlomljeni palici.

“Mami, ko bom velika, bom taka kot ti!”

Ko bom končala študij na Bradavičarki, bom sledila mamini poti in postala pisateljica. Nekaj pergamentnih zvitkov že imam popisanih z deli iz zgodb, a jih raje nočem pogledati. Qudditch pa je zame vedno bil in tudi vedno bo le hobi in zabava.

Dovolj o meni, gremo na uroke nasplošno

Ob besedi “uroki” je prva stvar, na katero se spomnem Chloe in njena palica. Ko sem bila manjša in je Chloe še hodila na Bradavičarko, so bili uroki njen najljubši predmet. Vedno mi je kazala ustrezne gibe in pravilno izgovorjavo urokov.

Od predmeta samega pričakujem, da se bom v tem letu naučila vsaj osnovne uroke in jih lahko uporabila v vsakdanjem življenju.
Profesorico Heap pa osebno poznam, čeprav se me po vsej verjetnosti ne spomni. Pričakujem, da bo znala biti stroga, hkrati pa bo ohranila svojo svetlo plat.

“In, kaj si ti misliš o današnji snovi?”

Današnja snov je zelo zanimiva. Redko kateri učitelj urokov razloži pomen palic, ki jih bomo pri naslednih urah držali v rokah in jih vihteli sem ter tja, med tem pa poslušali izgovoriti urok na pravilen način.

Nekaj besed smo spregovorili tudi o znanem izdelivalcu palic, Olchenbatu, kar se mi zdi zelo pišteno. Njegova zasluga je namreč, da zdaj lahko čaramo z palicami uzjemne kvalitete.

Za piko na i, pa je profesorica Heap dodala še nekaj navodil za izvajanje urokov in primerno nego, ter shranjevanje palice.