Uroki
Naloga:

Naloga za 1. lekcijo

Ustvarjeno: 9.7.2019

Domača naloga za predmet Uroki

Sem Regina Goodall, vestna članica Pihpuffa in vselej nadobudna učenka, ki jo še posebej zanima magični svet živali in rastlin. Rojena sem bila na sončen dan v majhni vasici v bližini gozda, kjer sem preživela velik del svojega otroštva. Oče je bil namreč rejec različnih magičnih živali in tudi nekaterih, ki so dobro poznane bunkeljem, na primer krave in ovce. Pogosto sem zahajala v gozd, kjer sem raziskovala čudovita drevesa in zanimive gozdne prebivalce. Oče je bil čistokrven čarovnik, medtem ko je bila mati bunkelj; kljub temu je imela rada čarovniški svet in magijo. Nekega dne sem tudi sama odkrila svoje čarovniške sposobnosti, ko sem bila soočena z nesrečo. Padla sem iz drevesa in se nenadoma ustavila v zraku, nekaj centimetrov nad trdimi tlemi. Oče je bil navdušen in kmalu za tem sem prejela pismo za Bradavičarko, kjer se nahajam sedaj.

Znana sem kot velika ljubiteljica narave in raznovrstnega znanja, kar je zame veljalo že v bunkeljski šoli. Uroki se mi zdijo precej zanimivi predvsem zaradi uporabnosti v vsakdanjem življenju (sicer tega doma do polnoletnosti na žalost ne bom smela uporabljati kot vsi moji vrstniki). Vsekakor so uroki zelo fascinantni tudi zaradi raznovrstnosti; vse od majhnih in nedolžnih urokov s katerimi lahko marsikomu zagodeš, do takšnih, ki so jih čarovniki uporabljali za zaščito objektov pred različnimi zli stvori. Dobro vem, da mora vsak čarovnik, ki kaj velja, vedeti tudi cel kup urokov.

Na Bradavičarki uživam prav vsak dan, ki ga preživim, saj vsak dan spoznam nekaj novega in zanimivega. Doma so bili razni uroki le poredko izvajani, saj oče le nerad uporablja čarobno palico zaradi neposredne bližine bunkeljev. Tudi čredo magičnih živali mora oče vedno skrivati pred radovednimi očmi. Tukaj na Bradavičarki pa smo lahko vsi to kar smo v resnici; lahko živimo svojo bit.

Ob branju lekcije sem zares uživala, saj takšne “literature” ni mogoče vselej najti. Je nekaj drugačnega na zelo dober način, saj ponuja številne nove informacije predstavljene na interaktiven in zanimiv način, ki pritegne bralca, da le še bolj zavzeto prebere vsebino. Všeč mi je bilo tudi dejstvo, da je bila lekcija sestavljena iz več povezanih reči in je bil tako vključen tudi slovit izdelovalec čarobnih palic Olchenbat, ki predstavlja enega izmed mojih priljubljenih karakterjev čarovniškega sveta.

Ime in priimek: Regina Goodall
Dom: Pihpuff