Čarovniška umetnost
Naloga:

Umetnost plesa

Ustvarjeno: 6.2.2021

Umetnost plesa HIP HOP


Pozdravljeni, danes vam bom na zanimiv način predstavila HIP HOP.
(1) Hip hop mi je všeč, ker je ples, skozi katerega lahko izrazim vso svojo energijo (imam je zelo veliko). Tudi gibi pri hip hopu so drugačni od tistih, pri drugih plesih.
(2)Hip hop
(3) Za hip hop so značilne široke hlače ter majice s kratkimi rokavi. Barvne kombinacije so včasih lahko zelo nenavadne in precej zanimive. Všeč so mi 😃 . Obute imajo superge, lase pa po navadi spuščene (seveda so včasih tudi speti v čop).
(4) Hip hop je precej živahen ples, ima veliko skokov in obratov. Hitrost koreografije je odvisna od glasbe in gibov, ki jih plesalec oz. plesalka izvajata. Gibi so ponavadi sproščeni.
(5) Izbrani ples izvira iz New Yorka, kjer so ga plesali predvsem Afro-Američani in Latino-Američani. Ples se je hitro razširil po vsem svetu, zato ni prav določene države, za katero bi ob njeni omembi takoj pomislil na hip hop. Zelo značilni so grafiti.
Hip hop grafiti in plesalci
(6) Hip hop je načeloma ples, ki se pleše posamično, lahko pa se ga pleše tudi v skupini. Če se pleše v skupini, potem načeloma plesalci niso odvisni drug od drugega (npr. če imajo natop in nekdo zboli in manjka, skupina načeloma ni na slabšem).
(7) Nekaj osnovnih gibov se imenuje:

  • Rdeči zakon (afriški korak)
  • Uptown Backward
  • Hip hop obrat
    *** Pire krompir (korak Funk-Soul, stranski udarec)
  • Charleston (Charleston Step)
  • Kick Ball Change (zvezda)
  • ............…
    (8) Lekcija se mi je zdela zanimiva, ker sem že prej vedela veliko o plesu, saj se tudi sama že 9 let ukvarjam s plesom, zato sem lahko obnovila svoje znanje, in dodala še nekaj čarovniškega. Sicer ne treniram hip hopa, ampak ga pa rada plešem doma (treniram ritmično gimnastiko, kar je skoraj nasprotje hip hopa, doma pa si kdaj zavrtim kakšno hip hop glasbo in naredim tudi nekaj gibov tega plesa). Najbolj zanimiv del lekcije mi je bil čarovniški hip hop.
Število besed: 353