Skrivnosti
Naloga:

Trezor 2795

Ustvarjeno: 11.1.2021

Trezor 2795 je moj in nahaja se v čarovniški banki Gringott.

Nekega dne sem se vstala in komaj čakala, da jutri odidem na Bradavičarko na akademijo za mlade čarovnice in čarovnike. Čakal me je dolg dan najprej sem morala oditi na čarovniško banko Gringott in vzeti nekaj denarja, da si lahko pozneje na Prečni ulici kupim vse šolske potrebščine.

Torej odpravila sem se od Gringotta. Tam sem goblinu pokazala moj ključ in ta me je odpeljal do mojega trezorja. Do njega sva se dolgo vozila. Moj trezor se namreč nahaja v severnem delu banke globoko pod zemljo. Končno sva prišla do trezorja. Goblinu sem podala ključ mojega trezorja in ta ga je odklenil. Torej moj trezor je bil varovan s ključem in iz njega sem vzela nekaj denarja, goblin ga je tako lahko spet zaklenil in mi vrnil ključ. V mojem trezorju je bil le denar in nekaj zlatih in vrednih maminih ogrlic.

Trezor 2795 pripada naši družini Willbu odkar so ustanovili banko Gringott. V njem so moji predniki vedno shranjevali nekaj denarja, ki so ga velikokrat prišli iskat in pospravit v trezor in seveda tudi odvisno od časa dragocene predmete. V starih časih ko je trezor pripadal moji pra pra pra pra pra babici je bilo v njem veliko zelo dragocenega nakita in kelihov.

Upam da vam je moja naloga všeč, saj je noja prva letos in da ste uživali med branjem.

Chloe Willbu, Drznvraan

Število besed: 236