Čarovniška literatura
Naloga:

D.N Moč starodavnih pisav

Ustvarjeno: 11.1.2021

Moč starodavnih pisav

1. Kakšen se ti zdi Cvetni pergament? Ti je všeč? Svoj odgovor utemelji.
Cvetni pergament se mi zdi dobra iznajdba. Všeč mi je, da za razliko od dvernika sam napišeš kam bi rad šel, saj lahko je pri dverniku malo bolj zapleteno, lahko te kdo tudi namerno pošlje kam, kamor si ne bi žele iti (kot je to recimo naredil Mrlakenstein, Harryu Potterju). Je zelo zanesljiv, zaradi česar mi je absolutno bolj všeč, kot recimo prašek Frčašek. Morali bi ga več uporabljati! Ena od njegovih slabosti, pa je da traja nekaj časa da se lahko odpraviš na potovanje in da moraš imeti osredotočene misli.

2. Kdaj, kje in kako so živeli Nimbusi?
Nimbusi so živeli 300 let pred našim štetjem v Aleksandriji. Čeprav so imeli željo po njem, ugodja zaradi borbe za preživetje niso imeli. Tudi zaradi tega so začeli ustvarjati.
3. Kdo je bil slavni arheolog, ki našel slikanico za otroke? Kako je prišel do tega odkritja?
Slavni arheolog Ryan Tess je našel starodavno slikanico za otroke. Našel jo je, ko je na romantičnem zmenku zataval v skrivnostmo luknjo. Ko se je čez nekaj dni vrnil je ugotovil,da je odkril novo vrsto pisave Lovely.
4. Predstvaljaj si, da si bil/a na zmenku z Rayanom Tessom in, da se ravno zgodi tak dogodek, ki se je Rayanu. Napiši kratko besedilo o tem, ki naj obsega vsaj 20-30 besed.
Ko sem z Ryanom Tessom šla na zmenek me je odpeljal v restavracijo nad katero je živela njegova že pokojna babica. Nekaj časa sva bila v restavraciji, a je nenadoma začela padati toča. Zaradi te je lastni zaprl restavracijo, midva pa nisva imela kam oditi. Zato, sva se odpravila k stanovanju njegove babice. Ko sva prišla vanj, sva našla velikansko luknjo v tleh. V njej je bilo temno, zaradi česar sva se odločila da jo pustiva pri miru. Nenadoma je toča, preluknjala streho in začela padati na naju. Hitro sva se pognala v luknjo, kjer je bilo suho. Prižgala sva lučki na telefonih in našla staro otroško slikanico.
5. Povej, v katerem obdobju bi najraje živel/a in odgovor utemelji!
Najraje bi živela v obdobju rumene barve. Tam je bilo večno sonce in nič prepirov, kar je zame sanjsko. Takšno obdobje je bilo res krasno, saj so bili vsi ljudje srečni in zadovoljni.

Elisa Grace,
Gryfondom.

Število besed: 425