Čarovniška umetnost
Naloga:

Hip-hop

Ustvarjeno: 10.1.2021

1. Ker lahko veliko svoje energije usmerim v gibe in je veliko tudi porabim. Postane zelo bedno zadrževati toliko energije in lahko ponosno povem, da že pet let plešem.
2. Ena od solistov:
Poznamo pa tudi skupine:

3. Za lase je nasploh sicer vseeno, dekleta pa si jih lahko (in večina jih to naredi, vključno z mano) spnejo v konjski rep, kar pa seveda je čisto odvisno od osebnega mnenja. Kar se tiče oblek v tem plesu, po navadi je bolj vseeno, ampak pomen je, da izpade ‘kul’. Vrečaste hlače, prevelike jopice in majice ali cr0p topi. Na nogah pa kakšne udobne superge. Kakšna uporniška veriga sem in tja pa tudi močen make-up in pokrivala kot so kape s "shiltom" niso odveč. Zaradi oblačil podobnih tistim pri break-dance ju ljudje hitro zamešajo, a sta v resnici dve različni vrsti. Če vključim še moje mnenje: izgleda kot da obleke plešejo na plesalcu. Se pa lahko obleke tudi naredi enake oz. naročijo enake obleke, da vsi v enaki skupini izgledajo podobno.
4. Ples je kot voda; sledi pesmi kot voda vremenu. Če je pesem umirjena potem je ples malo manj udaren in obratno. Hip hop se zgleduje po ritmu in “beat-ih”. Veliko vlogo imajo tudi obrazi. Vsak ples uporablja izraze in naslpoh celotno telo. Seveda pa je znan, da običajno pleše na udarne pesmi in zato bolj opisan kot živahen in hiter.
5. Izvira iz afrike; to so v samem začetku začeli plesati črnci. Raztrgane hlače, prevelike obleke in grafiti so pokazali to uporniško naravo kaj dosti hitro.
6. Kot sem že prej omenila, se ples lahko pleše solističen, v skupini ali v manjši skupini. Malo jih je v paru se pa tudi take zgodijo.
7. Naj vam povem dve, ki sem jih sama vedno največkrat uporabljala s tem da sem celo izvedela ime: "run" (tek, v bistvu kar hecen gib, ampak ko ga znaš je kot droga), “upadni korak” in še veliko drugih. Smisel hip-hopa je, da pokaže življenske izzive skozi gibe, in izraža svoje mnenje najbolj udarno kar se da. Največkrat se ga pleše na repanje.
8. Mislim, da nam je ta lekcija pokazala veliko različnih plesov in da se samo lahko odločimo, kako bomo svoje počutje izrazili skozi ples oz. skozi kateri ples jih bomo izrazili.

To je to od moje naloge za tokrat!

𝕴𝖘𝖑𝖆 𝕰𝖑𝖑𝖆 𝕰𝖛𝖆𝖓𝖘, 𝔾𝕣𝕪𝕗𝕠𝕟𝕕𝕠𝕞

Število besed: 411