Bunkjeologija
Lekcija:

UVOD V BUNKLJEOLOGIJO

od: Tija Veber
Ustvarjeno: 26.3.2020 Posodobljeno: 31.3.2020
Razpoložljiva mesta: 0

1.LEKCIJA-UVOD V BUNKLJEOLOGIJO


Pozdravljeni pri prvi uri bunkljeologije! Danes se bomo pogovarjali o tem, kaj bunkljeologija sploh je in nekaj drugih uvodnih stvari. Pa začnimo!

Bunkljeologija je veda, ki preučuje bunkelje, njihov način življenja ter razlike med bunkeljskim in čarovniškim svetom.
Bunkelj pa je oznaka za osebo, ki nima v sebi niti malce čarovniške krvi in ki zavrača vse povezano z magijo in čarovništvom.

Bunkeljni za čarovniški svet ne vedo, saj morajo čarovniki dobro poskrbeti zato, da nekatere stvari ostanejo skrite pred njihovimi očmi. Kar pa vidijo oziroma slišijo, tega nočejo priznavati oziroma v to ne verjamejo. Bunkeljni so preprosto zadovoljni s tem, kar imajo in s tem kar poznajo. Strah jih je priznavati, da mogoče obstaja nekaj več, nekaj o čemer oni ne vedo, nekaj česar ne poznajo.
Vem, da mnogi od vas poznate bunkeljne in mnogi izvirate in bunkeljskih družin. Vse življenje ste videli bunkeljne skozi svoje oči, a zdaj, pri mojih urah, jih boste pogledali tudi skozi oči čarovnikov.

Bunkeljski svet in naš svet se zelo razlikujeta. Način kako živimo, komunikacija, prevozna sredstva, živali, oblačila, hrana, vse to in še mnoge druge razlike nas ločijo. Največja razlika med nami pa je seveda ta, da bunkeljni nimajo magije. In seveda, si ne moremo predstavljati, kako lahko živijo in vse počnejo brez čaranja. Mi, čarovniki magijo uporabljamo praktično za vse. Z enim zamahom palice popravimo naša očala, pomijemo posodo, pospravimo sobo…

Ne moremo pa reči, da je naš svet lažji oziroma bolj varen, kot njihov. Mi imamo npr. razna magična živa bitja, ki so nevarna, škodljive uroke, napoje… Oni pa imajo avte, elektriko, orožje…
napoj orožje

Oba svetova sta nevarna, oba sta zanimiva in predvsem v veliko stvareh različna. Zato upam, da boste kar se da podrobno in zanimivo skozi to leto spoznavali vse o bunkeljnih in njihovem življenju.

PREUČEVANJE BUNKELJNOV

Skozi zgodovino smo že od vedno spoznavali bunkeljne, a prvi, ki se je tega res, poklicno lotil je bil Gregory Heyes.
Bil je čistokrven čarovnik, ki je že kot otrok kazal zanimanje ter navdušenje nad bunkeljni. Ker je bila njegova mam zelo bolna, šole ni nikoli obiskoval ter se je poučeval doma. Kot mlad čarovnik se je vedno bolj zanimal za bunkeljne, nekega dne je spoznal dekle, ki je bila bunkeljskega rodu. Zaljubila sta se ter se poročila. S tem je spoznal ter se naučil veliko novega o bunkeljnih, ravno tako pa je bil tudi eden od prvih čarovnikov, za katerega je bilo znano, da je imel razmerje ter tudi več otrok z bunkeljnom. Nekje okoli leta 1000 je napisal knjigo z naslovom Bunkeljni ter njihove skrivnosti, v kateri je opisal življenje bunkeljnov ter vse, kar se je naučil o njih. S tem je postal prvi čarovnik, ki je napisal knjigo o bunkeljnih, bil pa je tudi prvi učitelj Bunkljeologije na Bradavičarki. Poznan je bil kot zelo pozitiven, navdušen in optimističen čarovnik. Bunkeljni so ostali njegova srčna strast do smrti, ko ga je povozil bunkeljski avto pri 66 letih.

Brez čarovniškega preučevanja bunkeljnov bi danes bili veliko manj, kot smo in kdove, kam vse nas bo preučevanje bunkeljnov še pripeljalo.

To je za prvo lekcijo vse, bila je krajša ampak upam da ste uživali! Ne pozabi na domačo nalogo!


DOMAČA NALOGA:

  • Napišite kratek spis, kako si predstavljate bunkelje, njihovo življenje (lahko se postavite v bunkelja in opišete kako bi bilo vam v vsakdanjem življenju brez magije)