Uroki
Lekcija:

Uroki spreminjanja oblike

od: Jenna Marie Heap
Ustvarjeno: 28.2.2020 Posodobljeno: 17.4.2020
Razpoložljiva mesta: 227

5. lekcija - Uroki spreminjanja oblike


Pri prejšnji lekciji ste se podučili o Danieli Drznvraan, ustanoviteljici doma Drznvraan in eni najpomembnejših oseb na področju urokov, spreminjanja oblike in nasploh v čarovniški zgodovini. Današnja lekcija bo nadaljevanje prejšnje, prav tako se bomo vezali na spremninjanje oblike. Današnja lekcija bo ponovno praktične narave, tako da upam, da boste uživali in se hkrati tudi česa naučili.

<><><><>

Pri pouku urokov se seveda ne bomo spreminjali v živali s pomočjo uma, navsezadnje verjetno nihče izmed nas ni mag (ali pa nekaj res redkih posameznikov). Poznamo več oblik spreminjanja oblike s pomočjo urokov: spreminjanje živali v predmete, spreminjanje predmetov v živali, spreminjanje živali v rastline, spreminjanje rastlin v predmete, spreminjanje predmetov v rastline, spreminjanje velikosti in barve živalim, rastlinam ter predmetom in spreminjanje velikosti, barve in oblike ljudem in različnim delom človeškega telesa (strogo odsvetovano). Pri pouku bomo sčasoma preizkusili vse našteto, razen spreminjanja oblike ljudem in spreminjanja predmetov in živali v rastline in obratno. Spreminjanje v rastline in iz rastlin je namreč precej zapleteno zaradi kompleksne zgradbe in delovanja rastlinskih celic.

Pri spreminjanju oblike z uroki še posebej pozorno poslušajte navodila in uroke izvajajte res natančno, saj lahko v primeru neposlušnosti uničite učilnico ali celo poškodujete sošolce. Začeli bomo z najlažjim – spreminjali bomo hrošče v gumbe.

Torej; razdelite se v pare, vsak par naj si v posodi na moji mizi vzame enega hrošča. Položite ga pred sabo na mizo. Tako. Urok zahteva veliko koncentracije, sploh za čarovnike, ki se še učijo. Zato pred izvajanjem uroka poskrbite, da niste preveč utrujeni in da vam misli ne uhajajo drugam, saj se lahko urok sicer ponesreči.

Tokrat ne bomo uporabili čarobne besede, ker bomo večino dela pravzaprav opravili v naših mislih. Močno se osredotočite na hrošča pred sabo. Nato s palico, usmerjeno v predmet (v našem primeru hrošča) s hitrim gibom izvedite obliko zavite kače ali narobe obrnjene note. Iz konca vaše palice bo šinila rdeča svetloba, ki se bo razporedila okoli bitja ali predmeta, ki mu želite spremeniti obliko. V tem času se res zelo dobro zberite in v mislih vizualizirajte podobo hrošča, ki se spremeni v gumb. Če je urok
uspel, boste ko bo svetloba izginila, na mestu hrošča zagledali gumb.

.
Najpogostejše napake, ki se učencem (ali tudi izkušenejšim čarovnikom) zgodijo ob izvajanju tega uroka, so:
-gumb ima šest nog
-gumb ima oči in tipalke hrošča
-zagledamo pravzaprav hrošča z okroglim trupom in štirimi luknjami

Z vajo sčasoma izboljšamo koncentracijo in nam sprememba bolje uspe. Za vajo poskusite spremeniti čajnik v želvo, da boste preizkusili še obratni urok – iz predmeta v žival.

.


Domača naloga

Za domačo nalogo, kot sem vam že zgoraj naročila, poskusite spremeniti čajnik v želvo. Zapišite, kako ste se tega lotili, vam je uspelo, koliko časa je trajalo. Pri tem, poudarjam, uporabite domišljijo, Za konec napišite 5 napak, ki se lahko zgodijo pri spreminjanju čajnika v želvo.

.