Čarobni napoji
Lekcija:

Začetki raziskovanja o čarobnih napojih

od: Adrienne Callery-Phoenix Illuminati
Ustvarjeno: 3.1.2020
Razpoložljiva mesta: 0

Dobrodošli pri prvi lekciji predmeta Čarobni napoji. Tukaj bomo spoznavali vse od tega, kaj potrebujemo za pripravo določenega napoj in kako se ga potem tudi naredi oz. zvari.


Prvi čarobni napoji

Prvi čarobni napoji so nastali po pomoti. Imenujemo jih tudi pra-napoji, ki pa se nato delijo na 4 skupine.

~ 1. NAPOJ (vijolični) se imenuje tudi Gotskow napoj, po njegovem izumitelji Karlu Gotskowu. Napoj naj bi bil napoj smrti.

~ 2. NAPOJ (zeleni) naj bi bil zdravilni napoj. Pogosto ga imenujejo tudi Vizernoou napoj, saj sta ga izumila brata Vizernoou (Fredderik Jon in Kalatchi Vizernoou).

~ 3. NAPOJ (rdeči) je ljubezenski napoj. Njegova izumiteljica je bila Ronni Rogg Leiya. Take vrste napoj imenujejo tudi Ariiel.

~ 4. NAPOJ (moder) pa se imenuje ustekleničeno dejanje. Napoj naj bi pripadal Zoie Reilla Black, pripadnici Saj Veste Koga. Zoie naj bi z njim želela ustekleničiti svojo dušo, da bi lahko z Saj Veste Kom sodelovala še v posmrtnem življenju. A o tem raje kdaj drugič. V angleščini se napoj imenuje tudi blackout ali glassed memory potion.

Tukaj si lahko pogledaš 4 čarobne pra-napoje.

Seveda imajo napoji tudi veliko podvrst, a o tem bomo govorili v naslednjih lekcijah.

Kdo je bil zaslužen za nastanek prvih napojev

Kot morda že veste, je prvi čarobni napoj zvarila Zoie Reilla Black. Veliko si vas zdaj verjetno misli: “Za ustekleničeno dejanje že, kaj pa drugi trije napoji?” Odgovor je enak.

Ko je Zoie zvarila napoj, je želela z Saj Veste Kom sodelovati tudi v posmrtnem življenju, saj je zaradi uroka, ki jo je pred nekaj meseci zadel v dvoboju hudo zbolela. Ni pa imela namena, da bi jo karkoli ustavilo pred zli dejanji, zato je zvarila ta smrtonosno težek napoj. Saj Veste Koga je prosila, naj ob njeni smrti odpre stekleničico in jo zlije na tulipan, tako naj bi Zoie obudil od mrtvih.
Pa mislite, da je to naredil? Seveda, da ne. Vzel je steklenico in jo vrgel na tla. Steklo je počilo, napoj pa se je izlil ven. Kar izpuhtel je v zrak in na travi ni ostalo niti kapljice.
Napoj v zraku je okužil veliko čarovnikov. Nato pa sta brata Vizernoou nekako zvarila nov, zdravilni napoj. Seveda je nekaj čarovnikov Saj Veste Čigav “met napoja” na tla videlo in zato, so njegovi privrženci zvarili napoj smrti.
Strokovnjaki niso še prepričani kakšno vlogo naj ni imel ljubezenski napoj, ena od teorij pa je, da naj bi g Saj Veste Čigavi privrženci uporabili za zbiranje njegove vojske.

Sestavine v prvih napojih

Prvi napoji, ki so se pojavili v čarovniškem svetu so ponavadi vsebovali od 3 do 6 sestavin.

Boli so preprosti, a ne tako zelo učinkoviti.

Večinoma je šlo za bolj poboljševalne učinke, ne pa za čisto zdravljenje.

Prvi raziskovalci na področju napojev

Prva raziskovalka in raziskovalec sta bila Corinette Langeauin in Oel Nazzio.

No, naprej nekaj o Corinette.

Corinette se je rodila v Franciji leta 1414 v skromni vasici Peauret. Njena družina je štela 23 otrok, ona pa je bila najmlajša. Mati ji je umrla, ko je bila še dojenček, zato je želela raziskati, če jo lahko kako obudi nazaj. Podatkov o njenem nadalje raziskovanju ni, vemo pa, da je Corinette odkrila 26 sestavin za napoje, ki te dobesedno omamijo - po tem odkritju so jo mnogi začeli klicati tudi Marinette (mamil = omamno).

Pa še nekaj malega o Oelu

Oel se je rodil v bogati italijanski družini. Njegova mati je želela, da bi postal zdravnik, a se je močno upiral. Pri 27 letih je postal diplomirani bunkeljski znanstvenik, ki je čez nekaj časa (zelo pozno) ugotovil, da je čarovnik. Nekega dne je v parku našel steklenico modrega sirupa, ki ga je odnesel v laboratorij in preučil. Od te akrat naprej se je pogosto zanimal za področje čarobnih napojev.

Kdo je bila The Mirenna

The Mirenna (originalno: Des Mirenne) je bila prispodoba, ki so jo znanstveniki dali Annie Tottir.
V veliko knjigah o napojih je bila omenjena kot zasledovalka.

Kdo in kaj je zasledovalka???

Annie Tottir se je rodila 14. Decembra 1234. Pri 17. letih je umrla zaradi uroka, ki ga vsi poznamo - žrlele kletve.

Nekaj dni pred smrtjo je izdelala Prelični napoj (če se te ta napoj dotakne/ga spiješ/povohaš te bo mučila vedno ista stvar, dokler se ti ne bo zmešalo).

Od napoja so ji ostale še 3 stekleničke, ki v sebi skrivajo do 3300 kapljic. Vedno ko se zbudi (ni točnega datuma, ponavadi je od 13-17 datuma mesca) nekomu v njegov napoj tiho in nesomljuvo doda 1 kapljico.
Kapljica ne spremeni barve, vonja ali okusa napoja, zato ponavadi niso niti vedeli za to.


No, to je bil konec današnje lekcije. V naslednji lekciji pričakujte že prvo obravnavo napoja.

Domača naloga

Ker je to naša prva lekcija vas ne bom preveč založila z domačo nalogo.
Izberite si enega od pra-napojev in poleg njega opišite še njegovega izumitelja. Opis pra-napoja in njegovega izumitelja naj vsebuje najmanj 150 besed.
Lahko dodate tudi slike (po želji).
Za dodatek pa lahko opišete Corinette ali Oela (njun izgled, obnašanje, življenje,...).