Zgodovina čarovništva
Lekcija:

Zgodovina čarovniških šol

od: Juliet Vermont
Ustvarjeno: 24.11.2019 Posodobljeno: 27.11.2019
Razpoložljiva mesta: 0

Pozdravljeni!
Prišel je čas za novo lekcijo, V tej lekciji se bomo podrobnjeje poglobili v samo zgodovino čarovniških šol. Teh je bilo kar nekaj. Samo, da še nekaj pripomnem. V tej lekciji ne bom dodajala slik, saj me računalnik nekaj zafrkava. V naslednji lekciji pa že bodo dodane slike.

Prva čarovniška šola je svoja vrata odprla leta 1577. Imenovala se je Čarovniška šola Giah Walker Black. Svoja vrata je odprla 21 let po tem, ko je za svoje moči izvedela Giah Walker Black. Imeli so samo dva domova. To sta bila Bolgrind ki so ga poimenovali po ravnatelju šole Daniel Bolgrind ter Utherchet po pisatelju učbenikov za šolo Alianu Utherchet. Imeli so samo 4 predmete. Kar je pomenilo dosti manj učenja, kot ga imate vi danes.

To so bili:

  • Uroki
  • Spreminjanje oblike
  • Pisanje urokov
  • Negovanje čarobne palice

Čez 5 let so odkrili napoje, čez 8 let letenje in čez 12 let čarobne živali.
Kar dolgo ta šola ni več poučevala samo teh štirih predmetov, ampak je dodala vede o napojih, letenju in čarobnih živali. Točno katere vede so takrat poznali, še ne vemo, ampak so že tako zastarele, da jih danes sploh več ne bi mogli uporabljati.
Čez 43 let je svoja vrata odprla nova čarovniška šola Giahin hokus pokus, saj je stara šola zgorela, zaradi napačnega uporabljanja čarobnih napojev. Imela je vse vede, ki so jih takrat poznali pri čarovništvu, torej o urokih, letenju, napojih in čarobnih živali. Vsak profesor je učil svojo vedo. Imeli so 5 domov. To so bili: NetterHi, ki je bil poimenovan po ravnateljici Hiarre Nettercole, RoZam, ki je bil poimenovan po Zamiri Rose, ki je odkrila letenje, ŠarWe, po Šarpei Wetterhigh, ki je odkrila napoje. AliGrad po Aliani Williegrad, ustanoviteljici šole. Ter GIWalBlack, ki je bil poimenovan po Giah Walker Black. V dome so se učenci razvrščali sami. Najmanj zaseden dom je bil ŠarWe, saj so ga imenovali za nesrečni dom zaradi tega, ker so kar 4 učenci v domu izginili in jih ni nihče več našel.
To šolo je leta 1711 napadel res velik stvor, ki še sedaj ne vedo kaj naj bi to bilo. Zaradi tega napada, je kar 129 učencev od 341 izgubilo bitko za življenje. Tudi uslužbenci, so izgubili svoje življenje za izjemo od 2-eh. Kar nekaj časa je minilo do odprtja nove šole, ta je svoja vrata odprla šele v letu 1756. Imenovala se je Grogarija. Ta je staro šolo le še nadgradila in dodala vedo Obramba pred mraćnimi silami. Domove je poimenovala isto kot Giahin Hokus Pokus. Delavca iz prejšnje šole nista nikakor želela sodelovati s njimi, saj sta menila, da za dvakrat manjšo plačo, se ni vredno niti vstati iz zofe. Ravnateljica njej je bila stroga in ne všečna ženska. Bella Gorah Ellevator, verjamem, da ste že slišali za njo, saj je bila zelo uspešna letalka z metlo. A nekega dne, jo je njen bratranec zbil iz metle in se je takrat resno poškodovala. Nobenemu na tej šoli ni bila kaj dosti pri srcu. V letu 1778 jo je prevzela Emila Northan. Ta je šolo preimenovala v Feniksovičarko in spremenila imena domov, ter dodala še nove predmete, ki jih poznamo danes. Domove je poimenovala, Eritol, Rewenlo, Qerto, ter Zaimplo. Po takratnih najbolj popularnih urokih. Ta je le 5 let za tem zgorela v zares velikem požaru, zaradi urokov.
O Bradavičarki ne bi rada izgubljala preveč besed, saj jo vsi že zelo dobro poznate. Lahko samo dodam, da je bila Bradavičarka ustanovljena, le 5 mesecev za tem, ko je Feniksovičarka zgorela.


DOMAČA NALOGA

Predstavljaj si svojo čarovniško šolo, ki bi jo vodil ti. Poimenuj jo, dodaj predmete, imena domov, kaj bi se učili… Tukaj vam prepuščam, da daste vaši domišljiji prosto pot. Nalogo zapišite v vasaj 300-tih besedah