Zgodovina čarovništva
Lekcija:

Zgodovina urokov

od: Juliet Vermont
Ustvarjeno: 28.9.2019
Razpoložljiva mesta: 0

Pozdravljeni! No, pa se je šolsko leto končno začelo! Čeprav sem letos malo pozna, se vseeno veselim druženja z vami čarovnicami in čarovniki. Sem Juliet Vermont, profesorica za zgodovino čarovništva. Ker se je šolsko leto že začelo, upam, da se zavedate, da morate začeti zbirati točke za vaš dom, zato vas opozarjam, da se potrudite aktivno sodelovati pri čim več predmetih. Upam, da ste z vašimi sedeži in sosedi zadovoljni. Če jih želite obdržati, se morate potruditi biti pridni. Ne bi rada predolgo zavlačevala z uvodom, tako, da gremo kar na lekcijo.

Prvi čarovniški urok je napisala Giah Walker Black. Bila je zelo ustvarjalno navadno dekle. Doma so imeli ptiča Feniksa, po imenu Beam. Bil ji je zelo pri srcu, a kot vsaka žival, tudi feniks enkratogine. Za spomin si je vzela njegovo pero. To pero je postavila v palico od lesa Jelše, pri kateri sta se vedno igrala. V spomin nanj mu je napisala kratko pismo katero je brala med tem, ko je s palico po zraku risala obliko zvezde v krogu. Ko je pismo prebrala do konca se je zgodilo nekaj neverjetnega. Vrnila se je v preteklost, ko je bil še Beam živ. Sicer za samo nekaj kratkih trenutkov, a že to ji je bilo dovolj. To se je to razvedelo po celem svetu. Vsi so poskušali z njeno palico, če imajo moči. Tako se je pokazalo kar nekaj čarovnikov in čarovnic. Tisti so si ustvarili svoj svet, kateri je še danes bunkeljskim očem skrit.

Ne dolgo za tem je izšel tudi prvi učbenik za čaranje. Malo po učbenikom pa je svoja vrata odprla prva čarovniška šola Čarovniška šola Giah Walker Black ter po nesrečni eksploziji te, je svoja vrata odprla Feniksovičarka, o kateri bi vam znali pripovedovati vaši pradedi. Sedaj so odprta vrata čarovniške šole Bradavičarka. Učbenik urokov je bil pravi hit med tudi malo starejšimi čarovniki. Marsikaj od čarovništva se ne bi zgodilo, če ne bi bilo te knjige urokov. Sam učbenik je bil drag kot žafran. Kar 33 guldov. A čarovnikom in čarovnicam je vseeno za ceno (najverjetneje zato, ker še niso tako dobro poznali čarovniškega denarja) in učbenik še naprej množično kupujejo.
Seveda je se je isti čas, ko je izšel učbenik, odprla tudi prva trgovina s palicami. Mojster palic je bil dalji praded od Olchebada. A takrat si še palice niso same izbirale svojega lastnika. Lastnik si je jih. Kajti takrat se še niso zavedali, da so tudi palice živa bitja, zato je prihajalo do groznih poškodb. Od zlomljene roke, pa vse do smrtnega zaključka. Pradedku Olchebada je bilo ime Archer in je bil zelo cenjen med čarovniki. Podobno kot Olchebad, a razlika med njima je le ta, da Archer ni to delal iz pravih razlogov. Njegov en in edini razlog je bil denar. Palice seveda niso bile tako dobre kot so danes. A njihov ugled je popravil njegov vnuk Desiree. On se je zelo spoznal na palice. In ko je preminul, je bilo večina čarovnikov in čarovnic na pogrebu, da so pokazali kako veliko spoštovanja so imeli do Desiree-ja.


DOMAČA NALOGA

Danes vam za prvič ne bi rada dajala še preveč dela. Rada bi vas samo po bližje spoznala. Zato mi napišite kratek opis vas, v vsaj 200-tih besedah. Lahko napišete kar koli v povezavi z vami, o vaši družini, dnevu, ko ste izvedeli za svoje moči, kaj si želite postati… karkoli vam pade na pamet. Na koncu mi pa še v nekaj stavkih napišite vaše mnenje o predmetu, vaša pričakovanja od predmeta in morda kakšno željo za predmet.
Lepo bodite!