Vilinologija
Lekcija:

Vilinska zgodovina - zgodba o treh sestrah

od: Moon Spirit
Ustvarjeno: 28.8.2019
Razpoložljiva mesta: 0

Lepo pozdravljeni, učenci! V naši drugi lekciji se bomo poglobili v zgodovino vilincev in jo bolj podrobno spoznali. Ker je zgodovina zelo obsežna seveda ne bomo predelali vsega, predstavil vam bom le najpomembnejše informacije. Lekcijo sem zopet razedlil na 3 dele in sicer Pojav prvih vilincev, S.P.A. sestre in Konec sester in sedanjost.
Uživajte v branju!


I. POJAV PRVIH VILINCEV

Kot sem že omenil v prejšnji lekciji, so se vilinci začeli pojavljati pred miilijoni let. Njihov izvor je še dandanes neznanka, tako kot marsikatera stvar povezana z njimi. Prvi vilinci so se imenovali kristalni vilinci, ki so bili tudi najmogočnejši. Ni jih bilo mnogo, zato so se vsi med seboj poznali in so bili zelo povezani. Skozi čas so začeli oblikovati nekakšno hierarhijo, kjer je vladala kraljeva družina. Naj vam jo bolj podrobno predstavim. ((Ne pozabite, da so takrat vilinci bili tudi poimenovani po kristalu, ki jim je nudil moč.)) Torej, vladala sta kralj Azurit in kraljica Citrin. Vsa družina po Azuritovi strani je bila mrtva, Citrin pa je imela le še eno sestro, Hematit. Takrat vilinci še niso imeli svojega sveta, zato so vsi živeli na našem planetu in bili v konstantni nevarnosti. To je bil tudi razlog, da so tako hitro in množično umirali. Ko je kraljica prvič zanosila sta se s kraljem odločila, da takšno življenje v nevarnosti ni življenje, ki si ga želita sama, ali ga privoščita svojem ljudstvu, zato sta začela iskati načine, da ustvarita nov svet, lepši svet, svet namenjen vilincem. Po 10 letih tuhtanja in raziskovanja sta končno našla način, med tem pa so se jima rodile že 3 hčere. A vsa mogočna magija ima svojo ceno in cena ustvaritve novega sveta je bila, da se vilinska rasa odpove močem kristalov. Kraljevi par je imel mnogo težav pri sprejemanju odločitve, a na koncu, sta se odločila, da si želita lepšo prihodnost za vilince in ustvarita nov svet. Hčere sta poimenovala z ustvarjenimi imeni, saj sta vedela, da v prihodnosti vilinci ne bodo imeli več povezave s kristali. Najstarejša je bila Patille, srednja Stirra in najmlajša Anastasiya. Med kraljičino zadnjo nosečnostjo pa je bila noseča tudi njena sestra Hematit in rodila je svojo hči Quilo.

Nekaj časa kasneje, ob izvedbi mogočnega uroka, ki je ustvaril novo dimenzijo in svet namenjen samo vilincem se je nekaj ponesrečilo in vsa kraljeva družina je ob eksploziji umrla, razen treh sester in Quile, ki so z ljudstvom vstopile v nov svet, vilinski svet.

Tako se zaključi naše prvo poglavje. Brez kraljeve družine in kralja, da bi prevzel vodstvo je bila prihodnost vilinskega sveta obsojena na propad. Več o tem pa izveste v naslednjem poglavju.

Vilinci ob vstopu v nov svet:


II. S.P.A. SESTRE

A ta nov svet še ni bil tako popolen, kot so si to naše 4 kraljične predstavljale. V njem je bilo veliko nevarnosti in temne magije. In ravno ko je prišel čas, da kraljične začnejo urejati pravila, meje in vzpostavljati civilizacijo, je temačna sila ugrabila Stirro in jo zaklenila v ječo, na kraljičnam neznanem mestu. Patille in Anastasiya so se jo odločile poiskati in rešiti in pridružila se jima je tudi Quila, kljub temu, da so ji rekle, naj raje ostane in vodi preostanek vilinske rase.
Tako so izgledale Kraljične na začetku odprave:

Skozi potovanje so prejele mnoge namige in izkusile veliko tega novega sveta, spoznale so različna gorovja, zalive in planjave. Delovalo je, kot da so se morale podati na to dogodivščino, saj so morale najprej poznati svet, preden ga bodo začele voditi. Po nekaj mesecih potovanja pa so prišle do velike prepreke. Premagati so morale neko nenavadno temačno bitje, a Quila je bila vsa prestrašena in se je umaknila, v boju pa so ostale le Anastasiya in Patille. Ko so bitje premagale pa so tudi začutile nenavadno energijo in nekako so se preobrazile. Nihče ni vedel kaj točno se je zgodilo a dobile so novo moč. Najbolj nenavadna stvar pa je, da je Stirra, ki je bila ujeta v ječi tudi dobila to novo moč in bila je zelo presenečena. Le predvidevamo lahko, da je to zaradi njihove krvne povezave.
Sedaj so izgledale tako:

Tu so se med sestrama in sestrično začenjale pojavljati manjše napetosti, saj je bila Quila ljubosumna, da ona ni dobila te nenavadne moči. Po porazu je Patille dobila ognjeno rdeč diamant, Anastasiya zlat in Stirra srebrn. Nobena ni vedela kaj točno naj bi z njim naredila, a vedele so, da je pomemben. Ne pozabite, ves ta čas je Stirra sama v ječi daleč proč in vse to dogajanje jo zelo mede, saj ne ve kaj se dogaja. Minilo je še nekaj mesecev in končno so našle ječo, kjer je zaprta Stirra. Srečanje je bilo ganljivo, a ni bilo veliko časa za veselje, saj so morale ugotoviti, kako bodo rešile Stirro. Potem pa je Anastasiya opazila, da na vratih ječe ni navadna ključavnica ampak nekakšen medaljon s tremi vdolbinami. In takrat se jim je posvetilo, sestre so položile svoje diamante, medtem ko je Quila le stala v ozadju, polna besa, da ni vključena. Ko so bili vsi diamanti pravilno vstavljeni so 3 sestre kar naenkrat začeli obkrožati pisani svetlobni žarki, čutile so magijo v sebi in okoli njih in čez nekaj časa so se zopet preobrazile v svojo najvišjo stopnjo. In prav tako celotna vilinska rasa, vsi so vedeli, da je zlo premagano in da je to začetek novega obdobja, ki mu vladajo Stirra, Pattile in Anastasiya - S.P.A. sestre. Quila je bila tako besna, da jo je obsedla nekakšna temačna magija, tudi ona se je preobrazila, a to ni pomenilo nič dobrega. Sestre je opozorila, da dokler je živa, se bo borila, da zlo premaga dobro.

Tako so izgledale ob končni preobrazbi:


III. KONEC SESTER IN SEDANJOST

Vsem nam je znano dejstvo, da vilinci živijo mnogo dlje kot mi ljudje. Tako so S.P.A. sestre vladale še tisoče in tisoče let. Skozi ves ta čas je prišlo do mnogo sporov med njimi in zato so se odločile, da bo v vilinskem svetu vsaka ustvarila svoje kraljestvo, ki mu bo vladala. Na osrednjem delu so pustile prazen prostor, namenjen spoznavanju, povezovanju… imenovan Prostrane planjave. Tam so namestile tudi portal v naš svet, saj so vedele, da ta povezava mora obstajati in da ne smejo vse vilince zadržati v njihovem svetu. Patille je zasedla severozahodni polotok in svoje ljudstvo vodila zelo strogo in organizirano. Nihče ni kršil pravil, saj če si jih, si bil izgnan. Stirra je zasedla vzhodni del otoka saj je oboževala toplejše podnebje. Tudi ona je vzpostavila nek red, a svoje ljudstvo je predvsem spodbujala, da se posvetijo magiji, se naučijo izjemne uroke in postanejo čim boljši. Anastasiya pa ni vedela kaj bi naredila, ker ni imela s sestrama skoraj nič skupnega se je umaknila v junglo ki se nahaja na jugu otoka, skrita za največjim gorovjem imenovanim Tatana. Anastasiya je oboževala mir in naravo, zato je svoje ljudstvo pustila, da počnejo kar želijo. Ni želela velike civilizacije, želela je le, da so vilinci med seboj povezani ter povezani z naravo v kateri živijo. Oboževala je namreč naravo in v njihovem kraljestvu se nahaja tudi jezero poimenovano po njej, saj naj bi ves njen čas preživela v njem in v njegovi okolici.

Svoje mesto pa je našla tudi Quila na skrajnem severovzhodu. Njeno kraljestvo je bilo majhno, a nevarno. V njem so bivale vse temačne sile, temačni vilinci in nevarna bitja, ki so se prej prosto sprehajala po otoku. Vodila je diktaturo in nihče si ji ni upal nasprotovati. Bila je kruta in neusmiljena vladarica in še dandanes, ko nje ni več. si nihče ne upa vstopiti v njeno kraljestvo saj mu še zdaj vladata temačna magija is strah.

Skozi leta je za svet Quila začela predstavljati vse večjo nevarnost, 3 sestre pa so se odločile, da bodo tem naredile konec. Odločile so se, da jo bodo zvabile na sveto otočje. Tam so se sestre velikokrat zbrale, saj je otočje prepojeno z magijo in so tako tam zelo močne, prav tako pa bi bilo napasti kraljestvo Quile zelo nevarno, pravzaprav bi bil to neke vrste samomor. Na otočju so se s Quilo zelo dolgo bojevale in ko je Quila ugotovila, da jih ne bo uspela premagati, se je odločila, da bo s svojim uničenjem uničila še njih. V sebi je zbrala toliko moči, da je enostavno eksplodirala in s tem uničila tudi Stirro, Patille in Anastasiyo. To je bil za vilince vesel in žalosten dan, saj je bila Quila premagana, a izgubili so svoje voditeljice. Sveto otočje pa je še dandanes prepojeno z ogromno magije in je mesto, kjer se tudi zdajšnji vladarji zbirajo.

Tisto noč so se vsi vilinci zbrali na prostranih planjavah in žalovali ter slavili. Nebo je bilo polno magije, na njem pa so se mešale zlata, zelena in vijolična barva in vsi so vedeli, zakaj je temu tako. Njihove vladarice so bile sedaj v nebesih. In to je bilo zadnjič, da je celotna vilinska rasa bila tako povezana in stala skupaj. Skozi čas so se vsi oddaljili v svoja kraljestva, kjer so vzpostavili nazaj red in bivali naprej. S.P.A. sestre so za mlajše vilince le še legende in zgodbe iz preteklosti, saj je v vilinskem svetu minilo od takrat že ogromno časa. Sestre so zelo pomembne za vilinsko zgodovino, pravpzaprav so jo pomagale krojiti in zato še dandanes v vseh kraljestvih stojijo ogromni marmorni kipi posvečeni le njim.

Nebo tisto noč, ko so sestre umrle:


Upam, da vam je bila lekcija všeč in ste se z menoj podali v to čarobno vilinsko zgodovino. Njihova zgodovina je tako bogata, da vam bom ob pravi priložnosti predstavil še kakšen pomemben dogodek, a za zdaj se od nje poslovimo. Nova lekcija pride proti koncu septembra. Upam, da ste uživali v branju.


Domača naloga

PRVI DEL - Vprašanja iz snovi (Na ta vprašanja lahko odgovorite kratko in specifično)

  1. Kdo je sestavljal kraljevo družino kristalnih vilincev?
  2. Kako je prišlo do prve preobrazbe, ki so jo doživele Stirra, Anastasiya in Patille?
  3. Kje je potekala bitka med sestrami in Quilo in kakšen je bil rezultat?

DRUGI DEL - Podajanje mnenja (Na vsako vprašanje v tem delu odgovori v vsaj 5 in največ 10 povedih)

  1. Se strinjaš z odločitvijo kraljeve družine, da predajo moč kristalov in ustvarijo nov svet ali bi ti naredil kaj drugače?
  2. Kaj meniš o Quili? Sta njena jeza in bes upravičena in posledično tudi njena dejanja ali si na strani treh sester?