Vedeževanje
Lekcija:

Uvod v Vedeževanje

od: Lily Swan
Ustvarjeno: 9.2.2021
Razpoložljiva mesta: 3

LilyLily je sedela v naslanjaču. Imela je ogromno dela, da je preuredila vedeževalski stolp. Zdaj jo čaka njena prva učna ura. V učilnico pridejo učenci. Pomigne jim naj sedejo in začne govoriti.


Pozdravljeni učenci pri vaši prvi lekciji iz Vedeževanja!
Danes vam bom predstavila Uvod v vedeževanje. Vabljeni tudi na naš FORUM No, pa kar odprite učbenike in začnite brati.

Kaj je Vedeževanje

Vedeževanje je prečudovita veda, ki nam lahko napove kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Na žalost ga večina čarovnikov prezira, redki pa imate poseben dar za odprtje svojega notranjega očesa. Seveda se lahko osnov vedeževanja naučiš, zato pa ste zdaj na tem mestu. Tudi če se vam zdi, da ne bo šlo ne skrbite. Vedeževanje vam bom poskusila predstaviti na povsem lahek način. Tako boste lahko vsi znali napovedati prihodnost, pa naj bo to s težjimi ali lažjimi tehnikami. Le te, bomo spoznavali v naslednjih lekcijah. Ste pripravljeni?

Notranje oko

Ko slišimo izraz Notranje oko, si verjetno predstavljamo oko v notranjosti telesa. Resnica je nasploh drugačna. Notranje oko je izraz, ki ga uporabljamo v Vedeževanju, predstavlja pa naše tretje oko, oko s katerim gledamo v prihodnost. Ne skrbite, tega očesa nimate nekje v fizičnem telesu, skriva se v vaši duši. Pri mojih urah, vam ga bom pomagala razkriti in vas naučila uporabiti. Notranje oko je poseben dar, treba ga je negovati. In čutim, da se boste to vsi naučili če vam bo šlo ali ne. Ko nas bo posrkalo v svet vedeževanja, bomo z njim gledali naokrog. Eno je telo, drugo je duša.Oko {kako si nekateri predstavljajo notranje oko}

Zgodovina Vedeževanja

Vedeževanje izvira že iz pradavnine, kjer so verjeli, da se da napovedati prihodnost iz raznih znamenj kot so vedenje živali, vremenski vzorci in pojavi...Iz palic, kosti, amuletov in kamnov so si izdelali orodja, ki so služila kot pripomočki za priklic vizij. Takrat so seveda to delali še na bunkeljski način. Ljudstva iz severa Evrope so si pri Vedeževanju veliko pomagala z runami, o katerih lahko več izveš pri predmetu Starodavne rune. Stari Grki so se pred vsako pomembnejšo odločitvijo odpravili po nasvet v Apolonovo svetišče, preročišče Delfi. Grški filozofi in matematiki so proučevali astrologijo. Znanje Babiloncev in Egipčanov so nadgradili in s tem postavili temelj srednjeveške arabske in zahodne astrologije. Nekateri vladarji so prerokovalce podpirali in se z njimi posvetovali, drugi so jih preganjali, tudi s smrtnimi kaznimi. Pred izredno pomembnimi odločitvami, še posebej tistimi, ki so bile povezane z bitkami, pa je bilo priljubljeno prerokovanje iz drobovja zaklanih živali.

Tehnike Vedeževanja

Tehnik Vedeževanja je ogromno. Pri mojem predmetu bomo spoznali le bolj osnovne, imam pa za vas pripravljeno prav posebno lekcijo. Najbolj znana tehnika Vedeževanja je gotovo kristalna krogla, zelo znani pa sta tudi vedeževanje iz skodelice ter vedeževanje iz dlani. Še eno zelo znano vedeževanje je Astrološko vedeževanje, ki pa je sicer malo težje. Večinoma moraš imeti dobro orientacijo pri Astronomiji. Včasih uporabljamo tudi vedeževanje z Numerologijo. Veliko drugih predmetov na Bradavičarki je povezano z Vedeževanjem! Zato ne pozabite, da če želite biti res dober vedeževalec se vam mora nekaj sanjati o vseh. kristalna krogla {kristalna krogla}

Zaničevanje-Oddobravanje-Častitev

Vedeževanje veliko čarovnikov zelo prezira. Pravijo da je nepotrebno, po mnenju nekaterih so to navadne izmišljotine, ki se jih je nekdo spomnil, da bi dobil kaj guldov. Drugi vedeževanje častijo prav po Božje, kar tudi ni v redu. Vedeževanje je veda, ki jo Vedeževalci oddobravamo, na žalost pa je zaničevanje močnejše. Gotovo veste, da tega predmeta že nekaj časa niste imeli, zaradi tega ker nobeden ni hotel biti profesor tega predmeta. Nekaj časa se je tehtalo tudi, če bi ta predmet sploh še učili. Splačalo se je ljubi moji, splačalo malo počakati. Zdaj, lahko z vami delim to prelepo lastnost. (In spet sem zašla na častitev).

Resnica ali laž?

Obstaja veliko vedeževalcev, velikokrat se vprašamo sledeče vprašanje: “Je to kar mi pravi resnica ali laž?” Nihče ne more dokončno napovedati prihodnosti-tudi najboljši vedeževalci. Sploh pa zato, ker z vsakim trenutkom, vsako sekundo vplivaš na svojo prihodnost pa če je to slab ali dober korak. Ampak to še ne pomeni, da so vse to laži. Potem Vedeževanje ne bi imelo nobenega pravega smisla. Zato Vedeževalci napovedujemo celote, in ne posamezne delčke. Najpomembnejša dela celote sta:
Ljubezen
Ljubezen je osnova vsakega življenja, vsakega živega bitja. Brez ljubezni bi svet že zdavnaj izumrl, in nobeden ne bi nikoli izvedel kako pomembna je ljubezen. Ljubezen ni samo ljubezen kot razmerje. Ljubezen gojimo do različnih ljudi, ena najpomembnejših je ljubezen do družine.
Sreča
Ah, sreča je ena zelo čudna reč. Po mojem mnenju je ena najtežjih stvari, ki jih lahko napovemo. Sreča ne pomeni samo, da imaš srečo ker si dobil novo metlo. Sreča je veselje, radost,… Največkrat je smisel sreče prav v tem. Vem da vam to vsi ponavljajo ampak moram tudi jaz: Sreča je v majhnih stvareh

Kje?

Malo čudno, vendar osnovno vprašanje. Kje je najboljši prostor za Vedeževanje? Za Vedeževanje ni nikoli najboljšega prostora. Enkrat bo nekje-drugič drugje, enkrat na trdem stolu-enkrat v mehkem naslanjaču. Se spomnite da ste se lahko posedli kamor koli ko ste prišli v mojo učilnico? da ste si lahko izbrali stol? Upam, da ste si vsi izbrali stol in prostor primeren vašemu tipu človeka. Narejenemu za vas. Torej, imate eno minuto, da se presedete če ugotovite da stol na katerem trenutno sedite ni pravi za vas! Čas

Prava prerokba

Vedeževanja je veliko, pravih prerokb pa malo. Pri pravih prerokbah izgleda kot bi tisti, ki prerokuje padel v trans, običajno so skrivnostne in povedane kot uganke, ali pa se ne nanašajo na nekaj točnega. Prave prerokbe imajo shranjene na ministrstvu za čaranje, kje natanko pa vam ne smem povedati saj je to strogozaupna skrivnost ministrstva in bojim se, da sem vam že zdaj ozdala veliko preveč kot bi morali vedeti. Nikoli ne veš, kdaj boš prerokoval pravo prerokbo.

Prerokba iz trme

Ta prerokba pravzaprav ni priznana kot vrsta prerokbe, zgolj nekaterim se zdi, da bi morali predstaviti tudi njo. Prerokba iz trme je pravzaprav prerokba, ki jo napoveš preprosto tako, da si jo izmisliš. Take prerokbe ponavadi niso uresničljive, mejijo na želje. Vendar na primer, tvoja mama je smrtno bolna, ti pa zato ker hočeš gledaš v kristalno kroglo in rečeš da je zdrava čeprav tega ne vidiš, in se potem uresniči. Gotovo najbolj znan primer takšne vrste prerokbe je rešitev hipogrifa Žrebokluna- Harry Potter je prerokoval, da ne bo umrl čeprav ni videl ničesar.


Tako. prišli smo do konca prve lekcije, ki je bila bolj kratka. Zdaj pa sledi še Domača Naloga.

Domača Naloga

Za današnjo domačo nalogo imate dve stvari.

  1. Na kratko se opišite.
  2. Imate dve možnosti:
    a) napišite katera zvrst prerokovanja iz lekcije vam je bolj všeč
    b)Napišite kaj si želite naučiti pri predmetu.
    Domača Naloga naj vsebuje vsaj 150 besed in eno sliko.

Tako, upam da boste vestno napisali Domačo Nalogo. Se že veselim!
Adijo!
Lep pozdrav
Vaša profesorica Lily Swan