Zanimivosti
Lekcija:

Zanimive hiše

od: Zala Muc
Ustvarjeno: 14.7.2020 Posodobljeno: 8.8.2020
Razpoložljiva mesta: 0

Zanimive hiše

Pozdravljeni učenci in učenke! To je naša 5 učna ura, pri vsaki pa se zabavamo in vsak redno piše naloge, nekatere so boljše druge slabše. Ampak vem, da se lahko potrudite! Zdaj se kar vsedite, vzemite svoja peresa in vaše zvezke! Pa začnimo!


Sladkorna zanimiva hiša

Verjetno ste že ob naslovu hiše ugotovili, da je stavba iz sladkorja, kar pa vas je zelo pritegnilo in se že oblizujete, ker je zelo dobro! V tej stavbi pa živi čarovnica, kar pa vas je mogoče začelo zelo zanimati! Seveda vas zanima tudi, kako je nastala ta stavba? Vse vam bom povedala, ampak samo, če boste pridno poslušali! No, pa začnimo!

SLADKORNA ZANIMIVA HIŠA

Izgled

Je zelo okusna stavba, ki jo seveda lahko tudi pojemo, če nas je volja in če imamo radi sladkarije, oz. stvari, ki so sladke in vsebujejo sladkor. Ampak je ne smemo jesti ves čas! Dobiste lahko kakšno zares nevarno bolezen! Kot sem rekla je notri čarovnica, ki vam na skrivaj polije sladkorno hišo in vi jo pojeste…. Potem pa se nikoli več ne zbudite! Tako, da moraste biti zares zelo pazljivi! Priporočljivo je imeti s seboj kakšen sprej proti boleznim, ki se imenuje Reismil.

Kako so šle sladkarije na to hišo, in kako je sploh nastala?
Verjetno se sprašujete, kako so sploh sladkarije gor? Vam bom vse povedala.
Sladkarije imamo vsi radi, tako tudi čarovnice in čarovniki. V tej hiši pa je, kot sem že rekla neka stara čarovnica! Ona pa je hotela privabiti k hiši otroke, ki so sladkosnedi. Tako bojo začeli jesti hišo, ona pa jih bo močno zgrabila v hišo in jih pojedla. Tako je seveda začela delati hišo in na koncu gor nasula sladkarije in sladkor. Samo še v hišo se je skrila in čakala na otroke, lahko tudi odrasle…
Tako je tudi nastala ta hiša.

Zakaj se imenuje Sladkorna zanimiva hiša?
Sladkorna zanimiva hiša se imenuje zato, ker so na njej in seveda tudi v njej sladkarije. Zato pa je tak naslov.


Klepetalnica

Morda se sprašujete, kako obstaja hiša po imenu Klepetalnica. Ampak obstaja. Podrobneje vam jo bom opisala, vi pa si opis zapišite v vaš zvezek, da boste vedno vse vedeli o njej!

KLEPETALNICA

Izgled

To je Klepetalnica. V to hišo lahko pridejo vsi ljudje, lahko tudi čarovniki! Tam imajo mobilne naprave, s katerimi se kličejo in pišejo sporočila. Je velika stavba in zelo zanimiva, saj je zelo lepa in njena zunanjost je seveda enako zelo zanimiva in lepa!
Ima lep vrtiček. Notri je veliko mobilnikov in računalnikov, tablic,… Ponoči zelo seva, tako da lahko kdo še zboli! Ponoči ni nobenega v tej hiši, saj ve, da lahko zboli ob vseh teh napravah! Mislim, da je računalnikov ene 89, mobilnikov 180 in tablic 167. Na splošno je to zelo veliko teh naprav, ampak se lahko prek teh naprav pogovarjamo.

Kdo je ustvaril Klepetalnico?
To naj bi bila Kalvara Antella. Umrla je že 50 let nazaj. Ob smrti je bila stara 100 let. Zaradi bolezni pa je umrla - bolezen je bila zelo huda in je niso mogli pozdraviti. Žalostno. Ko pa je naredila to hišo je bila stara 20 let. Zares se je potrudila! Potem pa je vanj povabila turiste in čarovnike, vsi so bili dobrodošli!

Zakaj se imenuje Klepetalnica?
Imenuje se tao, ker notri ljudje in čarovniki, turisti klepetajo. Lahko po napravah, lahko pa tudi z ljudmi, ki so v tej hiši.


Kalvara Antella


Meteja

To je še ena zares zanimiva hiša! Imenuje se Meteja. Mislim, da vas res zanima več o tej hiši, zato vam bom kar povedala podroben opis!

METEJA

Izgled

Zares je zanimiva stavba, kajne? je zelo zanimiva in je domišljiska. Sestavljajo jo kvadratki, ki so postavljeni v krogu. Je rumene, modre in sive barve. Ima veliko oknov in vhodov v hišo. Pred to hišo je še veliko rastlin. So tudi ploščice.

Kako je nastala Meteja?
Nastala je pred mnogimi leti, ampak še vedno izgleda zelo lepa in zanimiva, saj so jo nekateri poboljšali. Ustvaril jo je nek gospod po imenu Alan Kerrimmovec. Zares je imel polno glavo domišljije, ko je ustvarjal to hišo. Delal pa jo je zelo veliko časa, da je nastala takšna mojstrovina! Notri pa je frizersko salon, tekaška steza, fitnes,… zelo veliko stvari je šlo v to hišo, kar pa je zelo zanimivo, saj hiša izgleda zelo majhna v enem kvadratku, saj je bil frizerski salon v enem kvadratku, fitnes v drugemu,...

Zakaj se imenuje Meteja?
To si je izmislil Alan Kerrimmovec. Noben ne ve, zakaj ravno tako ime, saj ga niso že nikoli vprašali. Jaz pa mislim, da ime izhaja iz domišljije, ker je ime seveda zelo nenavadno in zanimivo.


To je vse za danes!
Upam, da ste se kaj naučili!
Za konec pa vam dam še domačo nalogo!


Domača naloga

Za današnjo domačo nalogo si izmislite vašo zares zanimivo stavbo.

 • Opis naj bo zelo zanimiv za branje.
 • Naj ne bo slovničnih napak, vsebina naj bo dobra in stilsko bo naloga morala biti urejena!
 • Dodajte 1 slikico(če imaš to možnost).
 • Naj ne bo kakšna zanimiva hiša od tamle zgoraj!
 • Naj bo vsaj 200 besed, če bo prekratko nalogo zavrnem!
 • Potrudite se!
 • Spodaj napišite en stavek, lahko tudi več, kakšna je bila današnja lekcija!
  Upam, da je vse jasno.
  Za kakšne nejastnosti v zvezi z domačo nalogo mi pišite na ZS.
  Lepo bodite!
  Profesorica Zala Muc 😸