Spreminjanje oblike
Lekcija:

Magi

od: Narcissa Granger
Ustvarjeno: 15.5.2020
Razpoložljiva mesta: 0

Pozdravljeni zopet na predmetu Spreminjanje oblike. Upam, da ste se vsi naučili spremeniti vžigalico v iglo. Ampak to sedaj ne bomo preverjali, ampak bomo šli naprej s snovjo. Tokrat ne bomo nič čarali, zato si kar pripravite peresa, prosim. Torej...Danes bomo spoznavali mage. Že prejšnjič smo jih malo omenili, vendar bomo tokrat pogledali natančneje. Pa začnimo!


MAGI - SPLOŠNO

Magi so ljudje, ki si lahko spremenijo obliko. Spremenijo se v žival. Sprememba v maga je lahko zelo, zelo nevarna. Lahko se tako ponesreči, da umreš.

KAKO SE LAHKO SPREMENIŠ V MAGA?
Največkrat se čarovniki spremenijo v mage nevede, oziroma ne, da bi na to mislili. Velikokrat je to zaradi globoke čustvenosti. Seveda pa je možno tudi, da se spremenijo tako, da se naučijo. To je še veliko bolj tvegano in zelo težko. V mage se lahko spremenijo le dobri čarovniki.

PRAVILA
Kar je zelo pomembno je, da se morajo vsi magi, zaradi posledic, registrirati na Ministrstvu za čaranje. Sicer jim grozi zaporna kazen v Azkabanu.

KAJ SE LAHKO ZGODI?
Če se ti ponesreči spremenitev v žival, se lahko zgodijo te stvari:

  • lahko umreš
  • lahko za vedno ostaneš v telesu živali
  • lahko ostaneš mešanica živali in človeka
  • lahko imaš samo kakšne malenkosti živali (npr. ušesa)

To je vse o magih na splošno, zato se bomo raje posvetili posameznikov, saj si boste tako lažje predstavljali vse o magih.

Lisica

DANIELA DRZNVRAAN

Vsi že poznate Danielo Drznraan, saj je ena izmed usanoviteljev Bradavičarske akademije. Mislim, da vas tudi večina že ve, da se je prva spremenila v žival.

KAKO SE JE SPREMENILA?
Daniela Drznvraan se je spremenila v žival tako, kot sem omenila, da se veliko ljudi spremeni. Spremenila se je v čustvenem izpadu in, kar naenkrat, je zagledala, da se je spremenila v orla. To je bil takrat res izjemen dosežek. Čeprav je tudi zdaj 😃.

orel

SIRIUS BLACK

Sedaj bomo omenili še Siriusa Blacka. Njega tudi seveda vsi poznate 😄.

KAKO SE JE SPREMENIL?
To pa najbrž že vsi veste, da se je spremenil zaradi svojega prijatelja - Remusa Johna Wulfa. To je bil res odličen dosežek!! Čeprav je bilo zelo tvegano in nevarno. Učil se je dolga leta. Dolga, dolga! Vendar mu je na koncu uspelo, spremenil se je v psa.

pes

JAMES POTTER IN MARIUS MALLY

To sta še dva maga, kot Sirius Black, ki sta se naučila spremeniti v maga, prav tako zaradi Remusa Johna Wulfa.

Marius se je spremenil v miš, James pa v jelena.

miška jelen

RITA BRENTSELL

To je še en mag, ki ga bomo pogledali. Vsi poznate zoprno novinarko? Prav, pa poglejmo o njej.

KAKO SE JE SPREMENILA?
Rita Brentsell se je naučila po dolgih letih učenja spremeniti v obada. Zakaj se je naučila? Zaradi svoje službe. Tako je lahko prisluškovala najbolj osebnim pogovorom, ki jih je potem objavila v zlobnih člankih.

Prav tako se ni prijavila na Ministrstvo in to je opazila le ena čarovnica: Hermiona Granger.

Moji viri govorijo, da je na koncu vseeno obsedela nekaj groznih let v Azkabanu. Tako je dobila kazen za kaznive stvari, ki jih je storila.

obad

MINERVA MCHUDURRA

Še zadnji mag, ki ga bomo danes obdelali je Minerva McHuddura, zelo znana čarovnica.

KAKO SE JE SPREMENILA?
Tukaj pa imamo še eno čarovnico, ki se je spremenila zaradi čustvenega izpada. Več seveda ni želela povedati, zakaj je doživela ta izpad, ampak dejstvo je, da se je nenamerno spremenila v mačko.

Naj pa povem še, da se je prijavila na Ministrsvo za čaranje, da je mag.

mačka


Takole, pa smo prišli do konca ure. Upam, da vam je bila všeč! Sedaj pa ne pozabite na domačo nalogo, ki jo imate na tabli!

DOMAČA NALOGA
Predstavljaj si, da si mag in napiši vse o tem. Kako si se spremenil/a? Kakšni so bili tvoji občutki? Zakaj si se spremenil/a? V katero žival si se spremenil/a?
Napiši najmanj 200 besed!
Seveda bom tudi zelo vesela, če napišeš, kakšna se ti je zdela ura…
Ne pozabi dodati slik!
prof. Narcissa Granger