Skrivnosti
Referat

VOLKODLAKI IN MANDRAGORE

Ustvarjeno: 23.2.2020

DOBER DAN, DANES VAM BOM OPISALA VOLKODLAKE IN MANDRAGORE

VOLKODLAK

Volkodlak je človek, ki se ob polni luni lahko spremeni v volku podobno bitje. Preobrazba je lahko namerna (z uporabo magije), ali pa nenamerna (s prekletstvom, ugrizom drugega volkodlaka, ali pa se oseba kot volkodlak že rodi). V obeh primerih je volkodlakova kri okužena oz. uročena.

Volkodlaki naj bi bili imuni na staranje in večino bolezni zaradi stalne regeneracije njihovega tkiva. To naj bi jim omogočalo skorajšnjo nesmrtnost, kljub temu pa lahko podležejo ranam srca in možganov.

Volkodlaki imajo številne opisane šibke točke. Največkrat omenjena je občutljivost na volčjo smrt. Zanje so prav tako smrtne posrebrene šibre, ustreljene v volkodlakovo srce, smrtonosni pa so tudi drugi kosi srebrnega orožja, saj stik z volkodlakovo krvjo in srebrom povzroči razžiranje, ki je lahko zanj usodno. Za razliko od vampirjev, volkodlaki niso občutljivi na relikvije kot so križi, razpela in blagoslovljena voda.
Tukaj si lahko pogledate sliko: volkodlak

MANDRAKE

Mandrake je rastlina, ki je videti kot dojenček, ki jih pokopati v lonec.
Pozimi morate obleči nogavice. Napoj Mandrake se uporablja za preklic uroke in zaklinjanja na eno ali več oseb.
Mandraka je zelo nevarna, saj lahko njen jok, ko je izkoreninjen, ubije, ko je odrasla oseba, ali povzroči, da se tisti, ki jo slišijo, onesvestijo - ko je še dojenček.
Po legendi, ko korenino izkopljemo, vriska in ubije vse, ki jo slišijo, zato moramo imeti zaščitena ušesa
Tukaj lahko odprete povezavo na sliko: 1.mandrake , 2.mandrake , 3.mandrake
Skozi stoletja so se legende o različnih spolih in človeški podobi mandrake krepile, okrepljene s srednjeveško doktrino podpisov, ki je trdil, da se lahko rastline, ki spominjajo na določene dele telesa, uporabljajo za zdravljenje bolezni teh delov telesa. Kot rastlina s človeškim telesom je mandrača verjela, da izvaja nadzor nad telesom: lahko sproži ljubezen ali spočetje ali prinese srečo, bogastvo in moč. Koren mandraka, oblikovan kot dojenček in vsako noč zdrsnjen pod blazino, bi lahko pomagal ženski zanositi; ali, oblikovan kot ženska in nosi v žepu, bi lahko moškemu pomagal zagotoviti želenega ljubimca. Po Evropi so moški in ženske obupno iskali korenine mandrača, da bi rešili svoje stiske, prevaranti pa so jih ponarejali iz izklesanega korena briljana, da bi zadovoljili naraščajoče povpraševanje.