Skrivnosti
Referat

Kako vemo, če bunkeljni vedo, da so čarovniki med njimi ~ skrivnosti ved iz srednjega veka

Ustvarjeno: 14.1.2020

Živjo! Ste se kdaj spraševali tole: “A on ve, da sem čarovnik? Tale glupi bunkelj pa 100 % ne ve, da sem čarovnica?...” Ste se, kajne? Dajte no, vsaj enkrat pa res. No, danes vam bom razkrila kako vedeti, če bunkelj ve, da ste čarovnik. Predstavila bom tudi nekaj potez in splošnih vprašanj čarovnikov.
Več informacij? V nadaljevanju.

Želim imeti bunkeljskega prijatelja

Da, čisto normalno je, da bi se čarovniki radi naučili kaj o svetu, ki ne pozna magije.
Ampak, kako se bunekljnu predstaviti, ga “zaslepiti”, a ne lagati?

Tole bi moralo iti takole:

Bunkeljni so čudna bitja, kar pa ne pomeni, da so nespametna. No, nekatera tudi hehe.
Pri predstavitvi naprej najdite razlog za predstavitev (recimo vržite pisalo na tla pred osebo, nato naj vam ga oseba pobere in se predstavite), lahko pa, če ste dovolj pogumni, tudi le pristopite k njemu in se predstavite. Ne uporabljajte lažnih imen! Nek mimoidoči vas lahko prepozna in vas pokliče po imenu, kaj boste pa potem? “Amm, to je moj vzdevek.” ali "ja, saj to so le sosedi, verjetno so me s kom zamenjali." ne bo prišlo v poštev. Predstavite se z realnim imenom in priimkom.
Kje živite ne smete povedati, saj se lahko zgodi, da vas bunkelj vpraša točno to in vi mu boste rekli neko številko hiše in ulice, oseba po prišla pred hišo in pozvonila, na koncu pa bo odprla neka tretja oseba.
Bodite pozorni na izražanje bunkeljna. Lahko se zgodi, da se kje zagovorite ali pa se vam iz žepa vidi konec palice. V tem primeru se lahko rešite tako, da bunkeljni rečete, da imate psa, ki je preminil in s seboj še vedno nosite njegovo najljubšo palico v njegov spomin.

AMPAK NIKOLI NE POZABITE TEGA! ZNANOSTI SREDNJEGA VEKA SO DOKAZALE, DA JE LAHKO KATERIKOLI BUNKELJ POTOMEC ČAROVNIKA. TI IMAJO ZELO DOBRO RAZVIT “VONJ” ZA ČAROVNIKE, PA ČEPRAV TEGA NE VEDO. HITRO POSUMIJO KAJ IN VAS LAHKO CELO RAZKRINKAJO! TO PA VSE NAREDIJO NEVEDE.

Stalno se mu/ji izmika, ne vem kako naj se rešim

Ste se za govorili točno tako, kot sem vam povedala, da se ne smete? No, to še ni ne rešljiv problem. Preprosto povejte, da ste se pred kratkim preselili, da živite nekje drugje ali, da ste tam le počitkovali.

Mogoče vas reši še najmanji odgovor: Trenutno sem na delu, se pogovoriva kasneje.
Tole lahko mirno uporabite takrat, ko res nimate idej, kaj bi rekli.

Tale je nekaj posumil, videl sem ga kako se igra s palico in čara, ali to pomeni, da je čarovnik?

Ja!
Ko si siguren, da je “bunkelj” čarovnik lahko pristopiš k njemu in še za večjo "sigurnost" izpelješ pogovor, ki se nanaša na pretekle dogodke. Lahko rečeš: “Hej, kaj pa si počel prejle?” ali pa "Tudi jaz znam čarati!".

"Ampak, hej! A nisi rekla, da ne smeš povedati, da si čarovnik?". Ja, sem. Tole poved: “TUDI JAZ ZNAM ČARATI” izpelji tako, kot da se očarljico "hecaš" in se delaš “francoza”. Če ti oseba, na katero se tole nanaša odgovori, poskusi izvedeti še kaj.