Nega magičnih živali
Referat

Orjaška kača Kobralka

Ustvarjeno: 4.8.2020

OPIS

Je ogromna kača. Odraslo bitje meri v dolžino 2000000 km, Tehta pa 25000 ton. Je sive barve, po sredini trupa pa jo krasi zeleni valoviti krožni vzorec. Ima dolg, strupen jezik, fluorescentno vijolične oči in ogromne čekane. Njen ugriz je smrtonosen. Njena konica repa je iz kovine, iz kakršne so narejeni najboljši roboti na svetu. Na glavi ima polkrožno izboklino. Če se le tej karkoli zgodi, se cela kača dvakrat poveča in izboljša. Njnea koža je zelo čvrsta, gladka in debela. Zaradi svoje teže se tla za njo vdirajo. Za seboj pušča vdolbinsko sled. Njen vonj je podoben človeškemu. Njeno spanje traja le kakšno uro. Ponoči večinoma išče hrano. Njeni mladiči pa noč prespijo.

SUPERMOČ

Njena izjemna lastnost je, da kadarkoli želi, skozi usta bruhne ogenj ali lavo. S tem uniči vse okoli sebe. Ko zazna nevarnost, se v njeni ustni votlini začnejo vžigati in kresati iskre, notranja temperatura naraste na 5000 stopinj celzija, nato pa se tvorijo lavni mehurčki. Ko jih bruhne v plen, ga ujame v mehurček, iz katerega več ne more priti ven. Tam se stopi in kasneje, ko se lava ohladi, strdi oziroma okameni. Ko nevrnost mine, se kačina ustna votlina ohladi nazaj na njeno telesno temperaturo, ki znaša 50 stopinj celzija.
Lahko bruhne tudi sluzasto kislino, ki se imenuje Kislinka. Ta se ti prilepi na roko in te razžre, tako da se spremeniš v nič.

ŽIVLJENJSKI PROSTOR

Živi v gromozansko strašnih, lepih jamah. Obožuje velike skale, za katere se skrije in opazuje netopirje. Rada ima temo, vlago in mraz. Zdržuje se v predelih, kjer so pogosto strašne nevihte, orkani in tornadi. Najraje vidi, če nastane kakšen velikanski požar.

NJENI MOŽGANI

Ima več možganov. En posamezen možgan je veliki za eno Šmarno goro. Možgani so zaščiteni z ognjenim staljenim krogom, ki plava v žareči lavi. Ta lava pa je v krogli, ki je zakopana v pesku. Ko nekaj zagleda, se ji pred očmi pojavi zelen napis z opisom te stvari, tako da ji je takoj jasno, kako se imenuje ta stvar, ki jo gleda. Možgani so lahko tudi v kakšni drugi zaščiti.

NOTRANJOST TELESA

Notranja stran telesa je večinoma ognjena. Ima tudi tone peska. Ima zelo veliko maternico, zato lahko skoti veliko mladičev. Ima umetne gene, njena kri je temno modre barve. Ko poje hrano, gre po požiralniku v želodec, tam se namesto s kislino zmeša z lavo, nato pa gre lavna zmes v črevo, kjer jo črevesna kislina razžre.
Ima tri milijarde celic. Vsaka je velika za enega odraslega človeka. Njeno srce je zelene barve, čvrsto, hrapavo in neuničljivo. Bitje srca je glasnejše od rušilnega potresa. Pred poškodbami ga vauje ogromen debel laser, ki ga obdaja ogromna ognjena krogla.
Njene kosti so odporne na vročino, se ne stalijo na visokih temperaturah, so neuničljive in se takoj obnovijo. Rane, ki ji jih povzročajo kakšni napadalci, se hitreje celijo kot nastajajo.

PREHRANA

Poje vse, kar ji pride pred oči. Najraje si privošči meso, tako sveže kakor tudi staro. Najbolj je tekne pošastno ali plenilsko meso, včasih pa poseže tudio po človeškem mesu.Hrano ulovi polnoči.Zelo rada je tudi kovino.

ROJSTVO MLADIČKOV

Mamica skoti okoli tritisoč kačjih mladičkov vsak dan, kar je približno 1000000 na leto. Ob rojstvu so težki 0,5 grama in velikosti 10 cm. So gladki, sivo-zeleni in mehki. Na začetku rastejo počasneje, potem pa vedno hitreje vse do kakšnega kilometra na dan. Mladički niso napadalni. Grizejo le kadar se prehranjujejo. Najraje jejo pošastno meso, ki jim ga vsak dan prinese mamica. Ko zraste 1 kilometer, postane njihov ugriz strupen in takrat se razvijejo v prave plenilce. Tako lahko mamici pomagajo pri lovu.

NJEN NASTANEK

Nastala je iz njej podobnih pošasti, ki so govorile podoben kačji jezik. Njena najbližja potomka je kača kobra, njeni daljni potomci pa so tudi piton, anakonda in ostale velikanske kače.

NAJPOMEMBNEJŠE SNOVI ZA NJENE MOŽGANOV

  1. Genetnik: ognjena bunka v kovinski zaščiti, v kateri je možgan.
  2. Glaktika: možgane ščiti pred vdorom napadalcev, kot so bakterije, virusi ter drugimi bitji.
  3. Klastika: možganom da moč, da se njihovo delovanje še izboljša. Deluje kot hrana za možgane.
  4. Gradbalka: možganom daje ukaze, da kača avtomatsko naredi, kar mora.
  5. Kriska: če metek zadane v bitja, jim pobere vso moč

KAKO DELUJE SRCE

Njeno srce ima veliko zaščitnih obramb, zato ga skoraj ne morejo uničiti. Bije samo takrat, ko jé. Ko se prehranjuje ne utripa in takrat možgani prevzamejo njegovo delo.

PRIJATELJI

Njeni prijatelji so dinozavri, Večkrilka, vse vrste zmajev, ljudje (razen tistih, ki se je bojijo), Sonic, Bazuni, Kačonja in Bazilisk
.

SOVRAŽNIKI

Jedci smrti, Merlakenstein, Infinite, črni rak, Tetraks

ŠIBKA TOČKA

Šibko točko ima v sebi, je nevidna, v ognjeni kugli, zakopana v pesku. Če jo zadaneš z metkom ali laserjem oziroma s čim močnejšim, se cela kača zdrobi v prah. Ko iščeš šibko točko, moraš premagti ogromno ovir, med njimi tudi labirint. Na koncu najdeš plemeniti pesek, v katerem je skrita ognjena kuglja, v kateri je majhna nevidna bunkica, katero moraš zadeti, če hočeš ubiti celotno kačo. Bunka je lahko tudi manjša.

ZAŠČITA

Okoli svojega telesa ima ognjeno zaščito. V notranjosti telesa ima prav tako več ognjenih in nevihtnih zaščit.

To bitje je tako posebno, da na internetu ne obstaja nobena slika, ki bi mu bila podobna. Namenoma nisem pipel nobenih slik, da si ga vsak lahko predstavlja na svoj način.

Nyko Lotter, Pihpuff