Zanimivosti
Referat

Zanimivo stanovanje

Ustvarjeno: 6.7.2020

Soba

Pozdravljeni!
Danes vam bom opisala sobo. Moja zanimiva soba je svetlo rjave barve. Okna imajo rdeče zavese ,ki se ponoči zaprejo. Postelja je ob oknih. Postelja ima rdečo postelnino in rjavi okvir. Pisalna miza bi bila v kotu napolnjena s starimi knjigami in učbeniki. Pisalnik s črnilom je ob robu mize. V sredini imam pograd z znakom Gryfonoma. V drugem kotu je spalna vrača rjave barve. Ob vratih je kamin s svečkami. Lestenca je na stropu. Na majhni mizici ob postelji je velika buča z svečo. Ob pisalni mizi je veja na kateri sedi sova Wiki.
https://www.repliky.info/Hedwig—sova-photo-detailweb-NN7876.jpg

Soba za živalice

V sobi za živalice so vse moje živali. To so Wiki in Lux. Lux je nov maček, ki sem ga dobila za 12. rojstni dan. Je črne barve. Iz tal raste malo drevesce z duplino. V kotu je kletka z Wiki. Lux je takoj pri drevesu. V posodicah ob robu je mačja hrana (briketi). Ob drevesu visi cofek s katerim se Lux zelo rad igra. Na strop je obešena mrežica z Wikijino hrano. Tudi sama se tam rada zadržujem. Tam je tudi prijetno.

Kuhinja

Moja sanjska kuhinja je zelene barve. Ima velik pomivalni stroj ,ki se pere na besedo. Umivalniki ,ki mu nikoli ne zmanka vode. Hladilnik pa hladi vse ,kar je v njem. V kuhinji so omare z posodami in lonci. Jedilna miza je na sredini. Na njej so prtički in pribor. Luč je rumena z veliko svečkami. Ob mizi so stoli z napisi imen ,ki sedijo za mizo Čajnik je na pultu. Štedilnik je ob hladilniku. Na štedilniku pa je velika posoda z juho. In ponvica z jajci.
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/6PtuJixj4efk9YJs96v9kgrUmiuGFm1wZtwfBekJqvC8kTBKOzrDSBnWR5AjfhKa_6EauJYbFOlHv1NT-6l7_ALXuKN4yAK5cqEo5Y8XMy3gpARg3OpUu8Hm9wsI-UUPezfsABT7HTrSkh3y

Soba za sproščanje

Soba za sproščanje je zelene barve. Zavese so rumene. Na mizici ob robu se vrti tiha in mirna glasba. Ob mizici je zelen ležalnik z hladno pjačo in hitro hrano. Na sredini je blazina polnjena z puhom ,ki te v trenutku umiri. Luči svetijo zelo plaho. Tla so obložena z rjavimi ploščicami. V sobi je tudi veliko toplega zraka.

Kopalnica

Moja sanjska kopalnica je bele barve. Ima veliko tuš kabinu in umivalnik ,ki je tik ob omari z zobnimi štetkami in brisačami. V kotu je radiator ,ki greje oblačila. Ob vratih pa je koš za perilo v katero dajamo vmazane plašče. Ob tušu je še omarica za klobuke in palice. V kopalnici je še banja z vročo in osvežujočo vodo z mehurčki. Ob banji je še dišava za kopalnico in milo za čiščenje. Pri umivalniku je še školjka in papir za brisanje ter metlica za stranišče. Tla so pokrita z belimi ploščami. Luč je na stropu.
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/_wNxwppGG6w9FIvgDp2XhNwb10mpEkonEr8x0UYqG5GLDsUH6Nn5IV2eNLyRkajaL3CePH161C0N7_0LxOHR0kIOK8KOzQiGRuCSZjv7XZkIFJP0jOxOfnVyU1TgO4AMIwMTYHp2T9cWrkI[https://lh3.googleusercontent.com/proxy/_wNxwppGG6w9FIvgDp2XhNwb10mpEkonEr8x0UYqG5GLDsUH6Nn5IV2eNLyRkajaL3CePH161C0N7_0LxOHR0kIOK8KOzQiGRuCSZjv7XZkIFJP0jOxOfnVyU1TgO4AMIwMTYHp2T9cWrkI]

Klet

V kleti imamo veliko svetlobe,če prav so okna vedno zagrnjena z rumenimi zavesami ,ki popestrijo videz. V kleti imamo veliko gajbic sadja in zelenjave. Klet služi tudi kot kotiček v katerem se lahko umirimo. V kotih je veliko hrane ,ki jo potrebujemo. Babi vsako leto kuha Maslenušek,ki ga shranjamo v kleti za omaro v kateri je suho sadje in sladkarije. Klet je rjave barve. Včasih se v stenah najde tudi kakšna pajkova mreža. V kleti je tudi kletka z Wiki (mojo sovo).

Dnevna soba

V dnevni sobi v kotu leži bel kavč z udobnimi povštri. V dnevni sobi je kamin ,ki v njemu gori ogenj. Ob kaminu je še Fršašek v steklenički. Omara je napolnjena s knjigami in učbeniki za šolo in službo. Na omari so slike mojega otroštva na Bradavičarki. V dnevni sobi so ploščice rjave barve. Imamu tudi vrata ,ki so ob robu. Luč visi nad stropom,ki je bele barve. V dnevni sobi se veliko zadržujem in čaram.

Podstrešje

Podstrešje je temno z veliko skrivnosti. V podstrešju so stare skrinje z pisali in knjigami z uroki. Včasih se iz knjig ,ki jih dobim iz skrinje kaj naučim. Na podstrešju je še vliko staro drevo z duplom,ki vsak mesec pove skrivnost ,ki me zanima. Na podstrešju je še veliko staarih odej,časopisov,igrač,knjig,pisal,črnilnikov,zvezkov,pravljic,preprog,nahrbtnikov… Potstrešje me je vedno zanimalo. Tudi tam se veliko zadržujem za pisanje nalog in spisov.

Soba z oblačili

Soba z oblačili je ena iz med mojih ljubših,saj se tam lahko preoblačim. V kotu je omara z ogromno lepimi oblačili. Najlepše oblačilo mi je šolski plašč. Soba je bele barve. Na obešalnikih so jopice in očkovi plašči. Na steni je obešena velika luč s svečkami. Tam je res lepo. V manjši omari so še različni čevlji za različne dogodke.

Upam,da vam je bil referat všeč.
Vaša Lily Evans ,Spolzgad