Rastlinoslovje
Referat

Mesojeda rastlina

Ustvarjeno: 13.6.2020

Lepo pozdravljeni! Ali veste kaj o mesojedih rastlinah? Tisti, ki ne vejo bojo tukaj vse izvedeli.


Upam, da vam bo všeč.


Kaj je mesojeda rastlina?

Ali veste, kaj sploh je mesojeda rastlina? No tukaj boste izvedeli. Mesojeda rastlina je rastlina, ki je zelo nevarna! Človeku in živalim. V nekaterih trgovinah se take rože tudi prodaja. Svetovala jim bi, da ne prodajajo takih rož, ker so zelo nevarne. Ampak ljudje(bunkelji) jih kar kupujejo. Zakaj pa je nevarna? Nevarna je, ker zraste od 1 do 5 metrov. Nato, ko je odrasla in je velika 5 metrov se že začenja nevarnost. Ko je majhna 1 meter visoka ni ravno tako nevarna, ampak malo pa tudi je. Zato v obeh primerih svetujem, da rože ne uporabljate.


Mesojedka


Zgodovina mesojede rastline

Ali veste kaj o zgodovini te rastline? Jaz vem zelo veliko. Mesojeda rastlina je bila v preteklosti pred približno 10 000 leti brez zob. Ampak, kako jih je zdaj dobila? Zdaj jih je dobila zato, ker je nekoč ugriznila človeka in so se kar pojavili zobje. Kot blisk so se ji vsadili in vsakega, ki je prišel mimo ga je pojedla! Grozno, vem. Ampak nikar zato. Tukaj jih ni.


Rastišče

Mesojeda roža raste v Alpskih gozdovih Srednje Evrope. Najpogosteje jo najdemo ob poteh ali pa ma manjših travnikih.
Travnik
Ob poteh


Kako je nastala mesojeda rastlino

Mesojeda rastlina obstaja že kakih 10 000 let. Zelo veliko, vem. Ampak se je v preteklosti zelo spremenila. Dobila je zobe, začela je gristi ljudi, ampak huje, tudi jesti! Še vedno ostanite mirni. Ne obstaja pri nas. Mogoče le v kakšnih bunkeljskih trgovinah.
Obstaja pa več načinov, kako je nastala. Povedala vam bom najočitnejšo:
♧nekoč pred 10 000 leti je živela neka gospa. Ime ji je bilo Mesrastinja. Ni bilo ravno lepo ime in nekaterim je bilo smešno. Zato ke ta gospa postala žalostna in pred njeno hišo je kar tako prišla čarovnica! Gospa se je zelo ustrašila. Ampak čarovnica po imenu Čarodejka ji ni hotela nič hudega. Gospa se je skrila v kot, kjer je bila vedno, ko je bila žalostna in prestrašena. Čarovnica je prišla do nje in ji dala nekaka čarobna semena. Gospa joh je vzela in se zahvalila čarovnici. Čarovnica je šla. Gospa je posadila rožo, ki je dolgo časa rasla… Na koncu, ko je minili 3 meseci, tedni in dnevi pa se je roža komaj dosti okrepčala in zrasla. Gospa ni vedela, kakšne vrste roža je to? Zdela se ji je zelo nevarna in strašljiva. Postavila jo ke ob njeni poti. Ko je mimo njene hiše prišel nek gospod, ki se ji je zelo zasmejal, samo zaradi imena! Šel je k roži in jo hotel uničiti. Gospa mu je rekla, da naj pazi, ker je zelo nevarna, neve vrste, zato nevejo, kakšna je. Lahko je nevarna ali pa prijazna. Ampak prijazna je bila le do gospe. Do drugih pa ne. Gospoda, ki je rožo uničeval je roža s tako silo ugriznila gospoda, da je padel po tleh. Roža ga je na hitro pojedla, da ne bi še ldo oganil in se umikal roži. Gospa se jo je začela bati! Ampak jo je roža imela zelo rada in ji ni nič hudega naredila. Le drugim. Ta gospa ji je dala ime mesojeda rastlina, ker je njej ime Mesrastlina in se imeni še kar ujemata. Tako je gospa srečno živela.


Zato ni lepo, da se norčujemo iz drugih. Zdaj pa vam bom povedala, kako pripraviti mesojedo rastlino, da neha grizti.

Vzameš kakšno meso(še posebej imajo rade kokošje in človeško meso). Nato s hrano mahaš po zraku in zraven izgovarjaš čarobne besede An - la - te - pi - ja.Biti mora zelo hitra izgovorjava. Se pravi jo hitro izvedeš. Ampak, kaj mislite, da se zgodi z rastlino? 3 primeri:
♤uniči se in ne raste več,
♤omedli za 10 minut,
♤napade te in tebi se godi slabo

Ali ste uganili? Vam povem pravilen odgovor. Pravilen odgovor je drugi. Ali veste, kaj lahko naredite v teh 10 minutah? Najbolje je, da naberete vse zdravilne liste, ki jih ima na sebi. Ampak tukaj je tudi opozorilo:
ta rastlina ima strupene dlačice, ki so tudi bodičaste. Zanimivo, kajne? Ampak tudi strupeno. Lahko povzroči resne težave! Pregled pri zdravniku ne bo pomagal. Tulaj je umrlo zaradi tega nekaj 200 bunkelnov in 50 čarovnikov. Zelo nenavadno. Pazite na čas!!! Po 10 minutah se rastlina zbudi in vas lahko poje! Tega si noben ne želi, kajne? Upam, da ne. Zdaj vam bom povedala več o zdravilnih cvetov.


Zdravilni cveti mesojede rastline

Te cvete bunkeljni uporabljajo v čaju. Mi čarovniki pa uporabljamo cvetove za v kakšen napoj ali pa za kakšno drugo stvar. Zdravilni cvetovi te rastline so zelo pomembni, ker pozdravijo vsakogar, ki umre. Ampak je zelo nevarna. Le s tistim urokom jo lahko spraviš na tla za 10 minut.


Koliko časa živi mesojeda rastlina?

Živi okoli 1000 let. Je lahko tudi starejša ali mlajša. Odvisno, koliko ljudi poje. Naprimer, če poje 2 bi živela 20 let, če bo 4 bo živela 40 let. Če poje enega bo živela 10 let. Se pravi gre po 10 let. Ampak, najbolj značilno za to vrsto rastlin ne, da pojejo 10 ljudi.
Primer:
1 človek - 10 let
2 človeka - 20 let,…


Kaj lahko naredimo iz te rastline?

Že res, da je huda, ampak zelo zdravilna. Čarovniki jo kdaj tudi jemo. Zelo poboljša okus hrane. Lahko naredimo tudi Mesojedski čaj. Imenuje se tako, ker je notri mesojeda rastlina.


Varovanje mesojede rastline

Mesojeda rastlina je zelo dobra za telo in naše življenje. Zato moramo to rastlino še posebej varovati. Upam, da bi lahko vsi to vedeli in tudi počeli. V trgovinah jih bi morali nalehati prodajati, saj bojo mesojede rastline kar meni nič, tebi nič ovenele in poginile. Žalostno, kajne? Meni je zelo žalostno.


Kako narediti napoj iz mesojede rastline?

Najprej rabiš vse sestavine:
-vodo
-mleko
-zdravilni cvetovi mesojede rastline


Nato začnemo delati zvarek. Začnemo z vodo. Vlijemo jo v lonec, nato damo kanček mleka in na koncu še zdravilne liste mesojede rastline. Tako vse skupaj pomešamo in uspelo nam je narediti napoj. Imenuje se napoj zdravja. Vsakogar lahko pozdravi.


Prišla sem do konca. Upam, da ni napake. Zelo zabavno je bilo pisati referat. Upam, da preživljate lepe dneve. Hvala, če ste prebrali moj referat.

Lepo bodite,
Zala Muc,
Gryfondom