Uroki
Referat

Fred in George Weasley

Ustvarjeno: 11.5.2020

Fred in George Weasley

Ponovno bom poskusila z referatom. Upam, da bo tokrat vredu.

“Pa ne da si predstavnik študentov, Percy” se je pretirano začudil Fred. "To bi nam lahko povedal že prej"
“Samo trenutek. Spomnim se, da je nekaj omenil” je rekel George.
"Enkrat…"
“Ali dvakrat…”
"Na minuto…"
“Vse poletje…”
Tako smo dvojčka spoznali v prvi knjigi o Harryu, ko sta Percya spravljala ob živce.

dvojčka

Rojstvo in družina

Rodila sta se 1.aprila 1978. V družini je bilo kar devet ljudi. Rodila sta se v Jazbini. Tukaj pa je “seznam” vseh članov družine Weasley.
Molly in Arthur
Bill
Charlie
Percy
Fred in George
Ron
Ginny
Kot vsi drugi imata tudi dvojčka oranžne lase ter pege. Na žalost so Weasleyevi revni, v čarovniškem svetu pa jih nekatere družine označujejo z izdajalci lastne krvi, pa čeprav so čistokrvni. Ena izmed teh družin je rodbina Malfoy.

družina Weasley

Šolanje

Kot vsi Weasleyevi sta se tudi dvojčka šolala na Bradavičarki.
Bradavičarka

Klobuk Izbruh ju je razporedil v Gryfondom. Tu sta se (še kar) uspešno šolala. Prodajala sta svoje šaljive izume. Filchu pa sta ukradla Ravbarjevo karto ter se z njeno pomočjo tihotapila v kuhinjo, prinašala hrano ter organizirala zabavo. V tretji knjigi pa sta jo predala Harryu, saj sta jo sama poznala že na pamet. Zagotovila sta si, da ju nihče ne bo pozabil. V letu, kjer je na Bradavičarki poučevala Temyna pa jima je bilo vsega dovolj. Iz ječ sta priklicala metli, še prej pa naredila manjši nastop. Poplavila sta avlo ter prižgala nekaj raket. Temyna in Filch sta z odstranjevanjem imela kar nekaj dela, drugi učitelji pa so se le smejali. Odletela sta neznano kam, za sabo pa na nebu pustila napis dvojni v torej W kot začetnica njunega priimka.

Šaljivi izumi

Izumila sta bruhaške biskvitke (po njih bruhaš), krvavonosne karamele (po njih krvaviš iz nosa), kanaršnite(ko jih poješ, se spremeniš v kanarčka), na zalogi pa sta imela tudi nevidne oprave, ki jih je kupilo tudi ministrstvo.
Preskus jezičnih karamel skozi Georgove oči :
Ko smo odšli iskat Harrya smo potovali s pomočjo frčaška. Ko sta skozi kamin odšla oči ter Fred sem še jaz stopil vanj ter zaklical naslov : Rožmarinova 4. Ko sem prišel na pravi naslov, pa sem trčil v Freda. Nisem vedel, kaj se dogaja. Takoj zatem pa je v kamin prišel še Ron. Zdaj smo se že pošteno tiščali. Očka je moral rastreliti kamin, da smo lahko prišli v dnevno sobo Dursleyevih. Ti so se pošteno prestrašili. Očka se je poskusil pogovarjati a mu to ni prav dobro uspelo. Dursleyevi so se res bali čarovnikov. Zaradi neprijetnega vzdušja je očka predlagal, da kar odidemo. S Fredom sva se javila, da odneseva kovček iz Harryeve sobe. Vsi so mislili, da sva zelo prijazna, a razlog je bil drug. S Fredom sva želela preiskusiti jezične karamele. Odšla sva v Harryevo sobo, odnesla kovček po stopnicah v dnevno sobo, takrat pa sem se “po nesreči” spotaknil. Jezične karamele so se mi raztresle po tleh. Hitel sem jih pobirat a sem zanalašč eno pustil na tleh. Opazoval sem Dudleya. Ta, kot je bil požrešen jo je seveda pobral in pojedel. Medtem pa smo se poslovili. Gospa Dursley pa je naenkrat zakričala. Harryevemu bratrancu se je jezik začel naglo daljšati. Ko sem stopil v kamin sem še zadnjič pogledal Dudleya. Njegov jezi je zdaj meril že cel meter ali pa še več! Ko je očka končno stopil iz kamina je bilo prvo vprašanje "Kako dolg je bil njegov jezik?" Očka pa je odgovoril, da je bil dolg že dva metra preden so mu ga dovolili zmanjšati. To je samo nekaj izumov dvojčkov.

Poklic

Že na Bradavičarki sta sanjarila o tem, da bi odprla trgovino. Z nagrado 1000 guldov jima je delno pomagal uresničiti sanje Harry, ki je zmagal na trišolskem turnirju. Imela sta tudi nekaj prihrankov. Trgovino sta poimenovala Vražje vragolije bratov Weasley, zgradila pa sta jo na Prečni ulici. V času, ko je Mrlakenstain zbiral privržence, je bila to ena redkih odprtih trgovin na Prečni ulici. Videlo pa se jo je že od daleč zaradi reklam. V trgovini pa sta prodajala tako svoje kot druge izume kot naprimer ljubezenski napoj, srčkane živalice pigmeyčevke, medleče medenjake, perujski instant v prahu ter še mnoge druge stvari.
Trgovina

Nesreče

Prva (ki je bila opisana v knjigah) je nesreča, ko je George pri prevozu Harrya izgubil uho.
George ko je izgubil uho

Nenamerno mu ga je odrezal Raws.
Druga pa ko je Fred umrl v boju za Bradavičarko. Smrtno ga je ranila eksplozija na hodniku.

Zanimivosti

George se je kasneje poročil z Angelino Johnson, ter z njo imel tudi dva otroka:
sina Freda (po mrtvem bratu) ter hčerko Roxanno.
George in Angelina

George pa po Fredovi smrti ni več mogel pričarati varuha, ker so ga vsi srečni spomini vezali na brata.

Upam, da referat v redu. Ob izdelavi sem se zabavala.
Lili Granger, Gryfondom