Življenje Lily McHudurra
Poglavje

1.POGLAVJE

Ustvarjeno: 19.5.2020

Dotlej najbolj vroč dan tistega poletja, se je počasi iztekal, sončni žarki so počasi padali na podeželsko vasico Staylittle, zaspano tišino pa je lahko zmotilo le ptičje žvrgolenje, pa še to je počasi potihnilo. V tej umirjeni bunkeljski vasici nihče ne bi nikoli pomislil, da v povsem običajni hiši živita čarovnika, saj dajata res prepričljiv videz bunkeljna. Njuna krinka pa je tako dobra, da so se kakšni čarovniški obiskovalci vprašali, če so zgrešili ulico. To se dogaja kar pogosto, saj ima William McHudurra, ali pa Bill kot mu reče Lily, kar naprej obiske. To so ponavadi čarovniki, ki imajo kakšne težave z lastnino in se ne upajo obrniti na gobline. William McHudurra je namreč čarovniški svetovalec v Gringrottu. Ta večer pa sta bila z Lily sama. Lily se je namestila na vrhu jablane in brala Zgodovino Bradavičarke, kar pa je v zadnjem tednu že postala njena navada, saj je s tem naljažje preganjala dolgčas. Dolgočasila se je že celo poletje saj tu ni imela nikogar s komer bi se lahko igrala. Imela je sicer dve prijateljici iz bunkeljske osnovne šole kar je neobičajno za čarovnika. Vsaj Lily ne pozna nobenega čarovnika, ki hodi v bunkeljsko šolo, razen pač tistih, ki so se rodili bunkeljnom. Ona pa ni spadala med slednje. V bunkeljsko šolo sta jo vpisala stric in teta bolj zaradi varstva, saj imata oba službo. Staršev nima več. Ko je imela manj kot eno leto so jedci smrti ubili Thomasa(očeta), Charlotte(mamo) in Sophie( sestro) Njen stric je zaposlen v Gringrottu, njena teta pa uči na Bradavičarki. Lilyina teta in stric sta se odločila, da bo tako najboljše. Vendar ni bilo takrat nobene izmed njenih prijateljic tam, saj bodo šolanje nadaljevale v Londonu in so se tja preselilo v prvem tednu poletnih počitnic.

Od takrat naprej pa Lily pričakuje pismo z Bradavičarke. Izgubljala je že voljo, da vsak dan ždi na jablani in se ozira okoli sebe v upanju, da bo zagledala kakšno sovo. Tega večera je bilo njeno potrplenje bolj plehko. Nekaj minut za tem ko se je stemnilo se jo odpravila v svojo sobo in se ulegla na posteljo. Brez, da bi se preoblekla v pižamo je zaspala. Zbudilo jo je trkanje. »Saj ne mori biti res!« si v mislih reče Lily, kajti zbudilo jo je trkanje sove. Sova je s kljunom trkala na okno na levi nogi pa je imela privezano pismo. Lily je v trenutku odvezala pismo in stekla v kuhinjo povedat Billu, kaj se je zgodilo. Pismo si je nekajkrat prebrala potem pa ga je še enkrat prebrala naglas.

Draga Lily McHudurra,
sporočam ti, da si sprejeta na Bradavičarsko akademijo za čarovnike in čarovnice. Če se boš vpisala, 1. septembra pridi v London, na postajo King's cross, na peron devet in tri četrtine. Spodaj je priložen seznam učbenikov, ki jih boš potrebovala.
prof. Dumbledore

» Zdaj ko so ti pisali pa nimava več nič za oklevati z obiskom Prečne ulice,« reče Bill.
Lily vsa nestrpna izdavi: »Greva lahko že jutri, Bill prosim,« .
» Zmenjeno. Odpraviva se takoj po zajtrku,« .
Lily se je vsa nasmejana in zadovoljna odpravila spat. Zaspala je z mislijo kaj vse se bo zgodilo naslednji dan.