Zgodbe čarovnikov, ki so obiskovali Hogwarts
Poglavje

Jely Drajlens #001

Ustvarjeno: 13.5.2020 Posodobljeno: 14.5.2020

Jely Drajlens

je čistokrvna čarovnica vendar tega še ne ve. Misli, da je šlapl, kar ji je zelo všeč. Njeni starši, njeni stari starši, skoraj vsi člani njenega družinskega drevesa iz pred 160-ih let do danes so čarovniki. Tudi njena starejša sestra Nely Drajlens je čarovnica, ki je z odliko končala 5. letnik na Bradavičarki.


  1. avgust 1995
    Jely se je s svojo sosedo staro isto, kot ona sprehajala v parku. Jelyina soseda je dobila pismo iz Bradavičarke pred tednom in zelo si je želela, da bi tudi Jely dobila pismo, da je sprejeta in bi vse počeli skupaj. Vendar Jely je močnpo dvomila, da se bo to zgodilo. Kar na enkrat pa je do punc priletela sova. S sabo je imela pismo z grbom Bradavičarke. Pismo je bilo za Jely. Sovi je pismo izmaknila in ga hitro prebrala.

Po nekaj trenutkih je ugotovila, da je sprejeta na Akademijo za čarovnike in čarovnice. Ni trajalo dolgo, da je Jely na ves glas začela kričati: "Ne, saj ni res. Nisem čarovnica!". Obrnila se je in stekla domov.


Jely je bila več dni zaprta v sobi in se kujala. Vendar je prišel dan, ko je morala po potrebščine za šolo na Prečno ulico. To ji ni bilo niti najmanj všeč. Vendar se je na nek način vseeno veselila, da dobi palico. Kupili so ji jo seveda v Ollivanderjevi prodajalni.
Narejena je bila iz lesa vrbe mesarice in jedro iz kančka zmajeve žile srca.


  1. september 1995

Jely je čez nekaj dni odšla na peron 9 in tri četrtine, ter se povspela na vlak za Bradavičarko. V kupeju je bila s sosedo Ellino James in njenimi prijateljicami. Celo pot je bila tiho in strmela v svojega pajka Džuliya, ki ji ga je na Prečni ulici kupila mama.
Ko so končno prispeli na bradavičarko se je Jelyino sovraštvo do čarovniške šole povečalo. In sploh ne sprašujte kakšna muka se ji je bila v čolnu voziti z Hagridom pa ji ni nič naredil ali rekel.

Jely je že komaj čakala, da se namesti v svojo sobo. Profesorica McHudrra jih je pripeljala v dvorano, kjer je bilo Jely zelo neprijetno. V glavi si je mislila, da so vsi, ki so jo gledali bili preveč važni. Po recitaciji klobuka Izbiruha je za razvrstitev v dom sledila Jely. Do takrat, ko jo je poklical sploh ni razmišljala o domovih.

Njen oče je bil Pihpuffec, mama in sestra pa Drznvraanki. Vsi njeni pradedki so bili Gryfondomci. Klobuk je na njeni glavi bil kar nekaj časa tiho, potem pa je le spregovoril:“Res me čudi, da si Draylensova. Še čisto nobenega iz tvoje družine še nisem dal v Spolzgrad. Ampak vse je enkrat prvič. Jely Draylens- Spolzgrad”.
Spolzgradova miza je zaploskala in Jely se jim je nekoliko negotova pridružila. Nely si ni niti upala pogledati.

Spolzgrad