Življenje čarovnice Rose
Poglavje

6. poglavje: Pojedina

Ustvarjeno: 9.5.2020

“...DRZNVRAAN!”

Drznvraan

Rose zaploska Drznvraan, ona pa gre hitro k mizi. Je zelo obupana. Skoraj prepričana je, da bo Lily v Gryfondomu. Žalostna jo pogleda, ona ji pogled vrača. Obe sta prav pretreseni. Ampak, po eni strani, se Rose počuti, da res spada v Drznvraan. Vsi so tako pametni; v tem so ji podobni. Tako se zatopi v svoje misli, da sploh ne opazuje več razvrstitve. Potem pa…

“Lily Loona Potter….GRYFONDOM!” Zelo, zelo bučno zaploska Gryfondomovska miza.

Gryfondom

Rose se počuti grozno. Z Lily se pogledata in že v pogledu spoznata, da se bosta imeli radi in, da bosta najboljši prijateljici, ne glede na to, da sta v drugem domu.


Potem pa jih pozdravi ravnatelj; Harry Potter.

“Lepo pozdravljeni na Bradavičarki, upam, da vam je lepo. Ampak, več bom povedal po večerji, ker smo zdajle vsi sestradani.”

In potem se kar naenkrat prikaže ogromno hrane. Povsod je, okusna hrana. Rose še nikoli ni jedla tako okusne hrane. Jedla je in jedla, pa čeprav sama. Bilo je zelo okusno. Potem pa je napočil ravnateljev govor.

“Torej, še posebej lepo pozdravljam prvošolce, ki ste letos novi. Naj pa najprej ponovim učiteljski zbor. Letos, kot je že marsikdo ugotovil, smo v čarovniškem svetu spremenili dve stvari. Ena je samo na Bradavičarki, ena pa povsod. Torej, Quidditch lahko igrate tudi učenci prvih letnikov. Potem pa še, ministrstvo za čaranje se je odločilo, da lahko čarate tudi poleti! Vseeno pa bi bili veseli, da nam ne zagodete preveč! Mislim, da je to kar vse, sedaj pa lahko oditete v posteljo. Predstavniki študentov, prosim, da jih odvedete v domove.”

Rose še vedno očarano gleda ravnatelja, ko zasliši.
“Študentje prvih letnikov v Drznvraanu, pridite, prosim, k meni!!”
Rose se odpravi k dekletu. Ta jih vodi po hodniku in Rose gleda čisto očarana. Med potjo pa jo ogovori dekle.
"Živijo! Sem Kitty. No, pravzaprav mi je ime Katharina, ampak me čisto vsi kličejo Kitty. Zakaj si žalostna?"
Rose ji pove vse o Lily.
“Glavo pokonci, Rose! Sedaj bom jaz tvoja prijateljica, z Lily pa se boš družila med urami, ko bomo z Gryfondomovci in pa še kdaj. Prav?”
"Ja, že v redu."

Predstavnica študentov jih vodi mimo hodnikov in skozi vrata. Rose in Kitty pa sta se zapletli v prijeten klepet. Obe sta bile iz bunkeljskih družin in odlično sta se ujeli. Rose je sicer še vedno pogrešala Lily, ampak je bila vesela, da je z njo Kitty.

Kmalu so prišli do njihovega doma. Tam jih je prijeten glas vprašal vprašanje in predstavnica mu je odgovorila. Tako so prišli notri v prečudovito dnevno sobo. Rose je bila navdušena. Potem so se namenili v spalnice.


Pred spanjem je Rose napisala materi in Lolly obljubljeno pismo.

Draga mama in Lolly!
Prispeli smo na Bradavičarko. Je super!
Sicer nisem v istem domu, kot Lilly (jaz sem v Drznvraanu, ona pa v Gryfondomu), ampak sem pa spoznala prijetno dekle, KItty. Upam, da je z vama vse v redu in me ne pogrešata preveč. Lolly, upam, da nisi več jezna name.
Lep, lep pozdravček,
Rose

Ko je Rose poslala pismo se je odpravila v posteljo. Komaj je čakala na jutrišnji dan, ko se začne učiti čaranja. Še preden pa je do konca pomislila ta stavek, je zaspala.