Princesa Sophie

Kaj se je zgodilo?

od Zala Muc
Ustvarjeno: 31.8.2020

Kaj se je zgodilo?

Bilo je nekega mračnega popoldneva, ko je Sophie odhajala proti tistemu tekmovanju. Ni vedela, ali ji bo uspelo sploh priti tja noter na tekmovanje. Razmišljala je, da bi tekmobanje opravila od doma in gledala po televiziji. Mama je zadnje čase v bolnici, ampak sploh ne pove kaj se dogaja zares. Vsake toliko časa jo Sophie pokliče in ona se javi, vendar govori kot mala miška. Sophie jo je slišala v pogovoru desetkrat kašniti. Sophie ne ve, kaj se dogaja, zato se vedno ne osredotoči na te misli, ker jo malce ovirajo. Potem pa se je nad Sophie pokazal velik sijaj, bil je ognjemet. V zrak se je ustrelilo nešteto barv in pisalo je Princess competition.

Sophie je pohitela in stekla po mostu nad jezerom. V jezeru je plavalo osem majhnih ribic ter dve veliki. Sophie jih je navdušeno pogledala. Ribice so ji vrnile pogled in ena izmed ribic je skočila iz vode. Ta se je v Sophiinih ročicah začela zlato ter mavrično sveteti. Sophie jo je hotela nežno vreči nazaj v vodo, ker je mislila, da ji bo zmanjkalo zraku. Ampak ribica ji je spregovorila ‘Ne vrži me nazaj v vodo, deklica’ in Sophie se je vsedla in jo položila na njeno prelepo krilce, ki je bilo zdaj vso že premočeno ter mokro. Na nekaterih mestih je bilo tudi strgano ter umazao od blata. Sophiini lasje so bili blatni ter čudno sfrizirani. Sophie je bila zares potrta nad frizuro ter obleko, ker je v te reči vložila zelo veliko truda! Porabila je ves denar, ki ga je imela! Mame in očeta ni doma, kako si bo kupila hrano, če nima denarja? Svoje misli je govorila na glas, da jo je slišala tudi ribica. Večji ribici sta tudi napenjali ušesa, majhne pa niso nič razumele, saj so bile še zelo premajhne.

Ribica, ki je ležala v Sophiinih ročicah je bila žalostna za vse, kar se je Sophie zgodilo. Ampak ji je lahko pomagala s tremi željami. No, je razmišljala ribica, zakaj pa ne dam temu dekletu pet želja? Pravi, da se njena mama čudno vede, ima umazano obleko, njeni lasje so popolnoma skuštrani in čudni, pravi, da ji ne bo uspelo na tekmovanju in ne ve, kako se bo preživljala, ker ni očeta ter mame. To je točno pet želja, ki jih lahko izkoristi. Pa se je ribica odločila dati dekletu pet želja. Sophie se je zavrtela od sreče. Potem pa je ribica rekla, da naj z njo Sophie skoči v vodo. Vodo pod mostom je bila globoka toliko, kot na sredini oceana!
Sophie je zadržala sapo ter urno z ribico skočila v vodo! Na njej se je začelo nekaj spreminjati! Njeni lasje so postali kratki ter svetlo modre barve! Dobila je prelepo modro krilce. Pod vodo je lahko govorila in dihala, kar jo je presenečalo in bila je vesela kakor še nikoli!

Zraven Sophie sta priplavali še dve zelo enaki osebi. Naj bi bili dvojčici. Ena je bila ognjena morska deklica, druga pa temna a prijazna morska deklica. Obe sta bile prijazne, njuni lasje so jima plavali po zraku. Bile sta dvojčici, ki sta se kdaj pa kdaj tudi sprle. Sophie nista poznali, kot Sophie ni poznala njiju. Umaknili sta se na stran zraven Sophie. Vprašali sta jo, kdo je? Sophie je rekla, da je princesa in sem noter jo je pripeljala majhna ribica, ki izpolnjuje želje. Dvojčici sta se pogledali in se nasmejali. Povedali sta, da je to Sonny, ribica Sonny. Izpolnjuje želja ter je zelo prijazna. Dvojčici sta povedali, da jima je ime Sarry in Tamma. Ognjena je Sarry, temačna pa Tamma.


Ampak to še ni bilo vse! Prišla je še deklica, ki ni imela ribjega repa, kot Sarry in Tamma, Sophie ga tudi ni imela. Tej deklici, ki je prišla naj bi bilo ime Melodija.
Bila je zelo dobre volje in dobro je pela!


Število besed: 701