Zgodovina čarovništva
Naloga:

Domača naloga - Zgodovina urokov

Ustvarjeno: 16.11.2019

Danes vam za prvič ne bi rada dajala še preveč dela. Rada bi vas samo po bližje spoznala. Zato mi napišite kratek opis vas, v vsaj 200-tih besedah. Lahko napišete kar koli v povezavi z vami, o vaši družini, dnevu, ko ste izvedeli za svoje moči, kaj si želite postati… karkoli vam pade na pamet. Na koncu mi pa še v nekaj stavkih napišite vaše mnenje o predmetu, vaša pričakovanja od predmeta in morda kakšno željo za predmet.

Torej pozdravljeni, sem Arya Sloan iz rumenega doma, Pihpuffa. Stara sem 14 let, po horoskopu pa sem ponosna dvojčica, kar se takoj opazi v moji spremenljivi naravi in hitrem (zelo, zelo hitrem) spreminjanju čustev. Prav tako zelo težko sprejemam odločitve, ne vem natanko zakaj, ampak vedno se zelo težko odločim, če na vprašanje ni napačnega odgovora. Na primer, katero knjigo naj izberem, kaj bom naredila najprej, katero obleko naj izberem… V glavnem, težko si odgovorim na vprašanja katerih odgovor ne temelji na splošnem znanju. Zato, preden si premislim ali začnem dvomiti v svojo določitev, naj vam predstavim svojo družino.

DRUŽINA

Prihajam iz čistokrvne čarovniške družine. Moj oče, Anarcus Sloan izhaja iz zelo stare rodbine Sloan, katere pripadniki so bili v večini dodeljeni Pihpuffu. Po poklicu je višji zdravilec v bolnišnici Svetega Munga, kar je prav tako postala že tradicija Sloanovih. V vsaj eni generaciji se najde posamezik, ki se je odločil za medicinske vode.
Mama, Isabelle Sloan, ki je prav tako čistokrvna čarovnica, je pripadnica skromne, a prefinjene družine Anderson. Kot mlada čarovica je obiskovala Beauxbantos, saj je oče želel, da prevzame nekaj - no, kar veliko - francoske prefinjenosti. Sedaj je zaposlena na Ministrsvu za čaranje, kot pomočnica neke aurorke. Njeno delo vključuje predvse ždenje v pisarni, obkrožena s papirji, od časa do časa pa tudi delo na terenu.
Moja družina je kar velika. Sem ena izmed štirih Sloanovih otrok, ki smo, kot ponavadi, spet vsi pristali v Pihpuffu. Moja najstarejša in edina sestra Cally je sicer svojo osnovno čarovniško izobrazbo že zaključila in sedaj nadaljuje svoje šolanje za zdravilko - kakšno presenečenje glede na to da je Sloanova. Je sedem let starejša od mene in pet let od naslednjega sorojenca. Ta je moj brat Nicko. Od mene je starejši dve leti, vendar po obnašanju je na ravni fantov moje starsti, če ne še mlajših (sicer pa nisem jaz tista, ki bi lahko sodila o tem, saj sem poleg njega tudi jaz tista nezrela, ne samo on..). Nicko je verjetno sorojenec s katerim sem si najbližje, že od malega je tako. Pravijo, da sem mu začela slediti in posatala njegova partnerka pri vseh neumnih dejanjih, kakor hitro sem shodila. No, to najino partnerstvo še kar traja, čeprav v manjih merah, saj na Bradavičarki ne najdeva vedno skupnega časa.
In še zadnji je moj mlajši brat Eric. Z njim imam odnos, kot se za mlajšega brata in starejšo sestro spodobi. Ne razumeva se najbolje, že od nekdaj, čeprav postaja vedno bolje. Sicer je od mene mlajši le eno leto in mi je tako po starosti bližje, vendar sva si z Nickom definitivno mnogo podobnejša in se bolje razumeva.

DEJSTVA O MENI

  1. Sem velika ljubiteljica živali, s sabo na Bradavičarko sem privlekla kar štiri. Od sove, mačke, hrčka pa do kuščarja, Sicer nisem preveč prepričana, če je to dovoljeno, ali je kakšna omejitev glede števila živali, ampak do sedaj ni še nihče imel nobenih pripomb
  2. Moja velika posebnost so tudi modri lase - seveda na modro pobarvani - konice las sem si namreč odločila pobarvati na modro, da vidim kako bodo na barvo reagirali moji lasje in pa seveda za spremembo. Eksperiment se je končal kar dobro, lasje se niso preveč poškodovali, zato sem se odločila za še en nanos barve, venda to je bila najverjetneje napaka, kajti tokrat so se konice veliko bolj poškodovale.
  3. Kot je vidno po prejšnjem dejstvu, sem zelo analitične narave, rada delam poskuse, raziskujem, postavljam in preverjam hipoteze, vedno sem pripravljena odpreti svojo glavo in vanjo stresti nova dejastva od našem svetu ali vesolju.
  4. Prav tako zelo rada berem, žanr knjige je popolnoma odvisen od mojega počutja
  5. Zanimam se za vse možne teme, od geografije, zgodovine, biologije, horoskopa, psihologije…. Postavite mi raziskovalno vprašanje in po vseh svojih močeh se bom potrudila in poiskala odgovor nanj (razen, če temelji na fiziki, potem vas bom že takoj razočarala, ker se s fiziko ne ukvarjam, razen kar je nujno potrebno)
  6. Rada poslušam glasbo ali kakšen audiobook, medtem ko si planiram in organiziram življenje, poskušam risati, ali slikati, morda kaj napisati.
  7. Pred nedavnim sem začela pisati poezijo. Sicer nisem ekspert, ali karkoli podobnega, saj pišem samo za zabavo ali da izrazim svoja čustva
  8. Rada pomagam, tako da če potrebuješ pomoč mi sporoči in radevolje priskočim ter ti pomagam.

In sem izpraznila zaboj idej, ki sem ga napolnila z dejstvi o meni… In s tem mi je tudi zmanjkalo drugih informacij, ki vam bi jih podala tako, da se bom premaknila še na zadnji del mojega spisa in podala mnenje in ideje o predmetu.

MOJE MNENJE IN IDEJE

Torej, menim, da bi lekcije lahko bile morda malo daljše, z nekaj slikovnega materiala, kar se pa tiče teme in vsebine lekcije, pa se mi zdi dobra izbira. Vsebina je vsekakor zanimiva, morda bi lahko vsebovala malce več opisnih pridevnikov, vendar je vsekakor zelo dobro spisano 😃. Od predmeta pričakujem zanimive zgodovinske teme o nastanku čarovništva, kako se je naša čarovnija razvila, ipd. Verjamem, da bo predmet moja pričakovanja več kot zadovoljiv.
In to je to, upam da je naloga všečna in da je izpolnila vsa pričakovanja.

Arya Sloan,
Pihpuff