Zmajeslovje
Naloga:

Domača naloga - zmajeslovje

Ustvarjeno: 25.10.2019

Zmajeslovje - zahtevna veda

Zmaji se mi zdijo izjemno čudovita bitja. Kot je že profesorica povedala, obstaja več podvrst zmajeslovja. Seveda jih je veliko več, a jaz jih bom opisala samo nekaj.

  1. Medicinsko zmajeslovje - veda, v kateri preučujejo, kako bi ozdravili zmaje raznih bolezni. Preučujejo pa tudi kakšne so bolezni zmajev.

  2. Sociologija zmajev - ukvarjajo se s tem, kako se zmaji obnašajo, ko so v bližini ostalih čarobnih živali, ljudi, drugih zmajev...Trudijo se pomagati zmajem, ki se do drugih obnašajo agresivno ali pa zavračajo družbo.

  3. Vadba zmajev - ljudje, ki učijo zmaje raznih veščin morajo biti izjemno izkušeni z zmaji. Večinoma jih učijo trike.

  4. Vzgoja zmajev - mladiče učijo pomembnih veščin za življenje. Seveda, ko so starejši jih izpustijo v divjino.

  5. Virtualno zmajeslovje - tale podvrsta je še vedno v povojih, saj je izšla pred kratkim. Ljudje na zaslonih raziskujejo o zmajih, kot da so v živem stiku z njimi.

Opis

Neznano bitje je letelo po zraku. Bilo je zelene barve ter imelo je luske. Po vratu so se mu raztezale ostre bodice, ki so spominjale na dolge kremplje. Imel je velika netopirska krila ter bruhal je ogenj, kar je bila izjemna sposobnost. Zaradi svoje moči je bil tudi nevaren. Lahko ti je zažgal brado, če si jo imel, na primer. Valil je prečudovita jajca, zaradi tega dejstva je bil podoben pticam. Samica je dobro skrbela za svoje mladiče, iskala jim je hrano ter jih učila pomembnih veščin za preživetje, dokler niso odrasli. Imel je dolg rep ter ostre zobe. Hranil se je predvsem z mesom. Bitje bi lahko bilo poimenovano zmaius.

Bolj pomembna oseba v vedi zmajeslovja

Meni se zdi bolj pomembna Nancy, saj je prispevala k temu, da so ljudje izvedeli, kako zmaji izgledajo. S sliko so se tudi prepričali, ali zares obstajajo. Pomembna je tudi zaradi tega, ker je videla zmaja na lastne oči. Ni tako kot pri Edgarju, za katerega bi lahko mislili, da se brije norca iz njih, saj je samo podal opis, za katerega niso vedeli, ali je resničen. To je pomembna najdba.

Sophie Smith
Prvi letnik,
Gryfondom