Zgodovina čarovništva
Naloga:

1. domača naloga - zgodovina čarovništva

Ustvarjeno: 22.10.2019

Moje čarovniško življenje

Moje ime je Sophie Smith. Stara sem enajst let, v nedeljo bom dopolnila dvanajst. Prihajam iz čarovniške družine. Sem edinka, kar mi je všeč. Moja mama oskrbuje čarobne živali, oče pa je auror. Imam tudi sovo Skylar, ki je snežno bele barve ter ima rjave pikice. Izjemno rada bi, ko odrastem, postala profesorica nege čarobnih živali ali pa bi kot se kot mama ukvarjala z čarobnimi živalcami. Rada imam živali, potovanja, knjige ter uroke. Nekoliko manj pri srcu mi je ustvarjanje napojev ter letenje, a se vseeno želim naučiti vsega.

Usodni dan
Dneva, ko sem izvedela za svoje moči, ne bom nikoli pozabila. Kot radovedna šestletnica sem stikala okrog mamine pisarne ter opazovala predmete v njej. Nekega dne sem opazila knjigo, ki mi je pritegnila pozornost. Takrat še nisem znala prav dobro brati, zato sem se odločila vprašati mamo. Ko sem jo povprašala, je osupnila ter nekaj časa ostala tiho. Z zanimanjem sem jo opazovala ter po tihem upala, da bo povedala. Nato mi je vse razložila ter mi pokazala knjigo, ki me je zanimala. To je bila knjiga urokov.

Zgodovina čarovništva

Od predmeta pričakujem, da bo snov zanimiva ter poučna. Upam, da se bom veliko naučila. Glede ostalih stvari pa nimam zahtev, ko bo čas, bom izvedela.

Sophie Smith
Prvi letnik,
Gryfondom