Zgodovina čarovništva
Naloga:

Jaz Julija Jež

Ustvarjeno: 3.10.2019

Nekaj o meni in o moji družini

Ime mi je Julija in pišen se Jež. Hecen priimek kaj? Stara sem enajst let in prihajam iz čarovniške družine. Oba starša sta čarovnika. Imam mlajšo sestrico, ki je satra sedem let in ji je ime Severa.
Rada imam rastline in živali. Nikoli ne pustim kakšne živali na cedilu, saj jih imam za zelo dobre prijateljice. Doma imam dihurčico Pobo in majhno belo sovo Natelijo. Tudi za nekaj rastlin skrbim, imam majhmo mesojedko, ki je muhe. Da ne govorimo o bučah, ki se šopirijo na mojem vrtičku. Gojim jih za noč čarovnic. Rada imam tudi gozd in naravo, pogosto se zadržujem v gozdu. No imam tudi svojo lastno hiško, ki ji pravim Napojarna. Tam mešam napoje in pripravljam hrano za živali. Zelo sem ponosna na svojo Napojarno. V njej imam tudi ogromno lesno gobo, ki sem jo našla v gozdu.
Česa pa zares ne maram-bunkljev (nečarov). A na mojo zalost je bunkelj tudi moj dedek in vedno, ko grem na obisk k njemu govori kako smo mi čarovniki trapasti. Medtem ko je moja babica čarovnica, a tudi ona se je predala bunkeljskemu svetu. V njunem stanovanju je vse bunkeljsko in babica ne čara saj pravi, da so to traparije. Edino kar babi še uporablja je veda o rastlinah. Vedno ko je kdo bolan ga poskuša ozdraviti z domačimi zdravili in zvarki.
Kot se že omenila sta moja starša čarovnika in da sem čarovnica vem že od kar se spomnim. Ko bom velika bom zaotovo rastlinoslovka, morda celo učiteljica rastlinoslovja.

predmet čarovniška zgodovina

Meni se zdi, da je zgodovina čarovništva pomembna in sem zelo vesela, da jo imamo na VB. Pričakujem, da se bomo poglobili v zgodovino in da bodo lekcije zanimive.
No, imam eno željo, in sicer, da bi v eni lekciji predstavili zgodovimo Bradavičarke.