Zgodovina čarovništva
Naloga:

1. naloga za zgodovino urokov

Ustvarjeno: 3.10.2019 Posodobljeno: 16.10.2019

Pozdravljeni!

Sem Jackie Wolfex. Sem Spolzgadovka z velikimi ambicijami. Želim si delati na ministrstvu ali pa kar tu, na šoli.
Že od malega vem, da imam moči in od nekdaj sem gledala babico kako pripravlja napoje. No nekega dne sem skrivaj šla v njeno omaro z napoji. Za mano pa je vstopil tudi naš troglavi pes. (Precej majhen je za troglavega psa, velik je približno tako kot nemška doga) Z eno od treh glav je prevrnil nekaj stekleničk in razbile so se.
Sprva sem bila presenečena, da nimam repa ali še kaj hujšega. Babica me je namreč vedno strašila, da so napoji nevarni če jih ne znamo pripravljati.
Ko sem torej pospravila, sem odšla na stranišče. Skoraj me je kap! Zagledala sem temne dolge lase, namesto svojih čudovitih svetlih kratkih las.
Poskusila sem jih odstriči pa ni šlo. Šla sem do babice. Skoraj je znorela.
Sprva se me je ustrašila, nato pa je bila besna. Pa drugi strani pa ji je bilo všeč, da ne bom več stikala po njenih stvareh.
Še nekaj ur sva iskali razne uroke in mešali napoje, a lasje so ostali enaki.
Ob koncu dneva mi je bilo jasno, da bom imela takšne lase še precej dolgo časa ali pa kar za vedno.
Zdaj so bili na vrsti moji starši. Babici se je kar smejalo, ko sem jo prepričevala naj mi zaveze ruto okoli glave ali pa vsaj pričara lasuljo. Po nekaj urah prepričevanja sem obupala.
Naslednji dan sta prišla starša in brat. Ko so me zagledali so imeli prav zanimive reakcije; oči je samo debelo gledal, mami je stopila korak nazaj in na obrazu ji je pisalo, da bo potrebno dolgo in natančno pojasnilo. Brat je bil še najbolj izviren. Premeril me je z očmi in stopil naprej do kuhinje, si vzel piškot in gledal prizor.
Po dolgem pojasnjevanju se je mama le pomirila in lahko smo odšli domov.
To je torej zgodba o mojih laseh in predvsem o tem, da ne bom nikoli več stikala po napojih


Pri zgodovini urokov si želim spoznati nastanek najbolj osnovnih urokov, mogoče tudi kakšne kletve, saj me zanima zakaj bi kdo želel ustvariti tako temačen urok. Predmet se mi zdi zaenkrat zanimiv in mislim, da ga bom rada obiskovala.


Jackie Wolfex, Spolzgad