Uroki
Naloga:

Alohomora

Ustvarjeno: 31.8.2019 Posodobljeno: 31.8.2019

Alohomora

Učenje uroka.

Ko nam je profesorica prvič povedala, da se bomo v tem šolskem letu učili uroka Alohomora sem se zelo razveselila! Hermiona Granger je ta urok vedno izvedla perfektno. Končno je prišla tista ura, ko smo prešli na samo učenje uroka Alohomora.
Najprej sem dobro poslušala kar nam je povedala profesorica. Nato pa sem počasi ponovila: A-lo-ho-mo-ra.
Prvič ko sem izvedla ta gib, se mi je malo zataknilo, saj moj krog ni bil popolne oblike. Krog sem nekajkrat ponovila. Po nekaj poskusih mi je uspelo, nato pa sem cel urok še enkrat naredila. Nato mi je uspelo. Veliko sošolcev je kar hitro “poštekalo” princip uroka. Mislim, da smo ga prav vsi proti koncu pravilno izvedli.

Izvajanje uroka, ugotovitve, rešitve…

Pri izvajanju uroka sem ugotovila, (kot sem že rekla) da moj grog ni pravilne oblike, besedo Alohomora pa sem včasih malce narobe naglasila. Prijateljica me je takoj popravila, nato pa mi je že bolje uspelo.
Problem mojega napačnega “krogca” sem rešila takole: ko sem ugotovila, da ne zarišem pravega kroga sem poskusila krog nekajkrat "narisati" na list učbenika, nato pa sem to nekajkrat poskusila še v zraku. Prijateljica me je vsake-toliko popravila, nato pa sem uspela!

Situacije v katerih mi je urok Alohomora prav prišel.

~ 1. situacija ~

S prijatelji smo bili v hiši strahov v New York-u. Šli smo na neki vlakec strahov, kjer te vse možne pošasti strašijo med potjo. Ravno smo se zapeljali na “The close bridge” oz. "Omarni most". Ustavili smo se, nato pa so vse luči ugasnile. Vstala sem se, da bi odšla pogledat ali so vrata zaklenjena. Da, res je, imeli so vrata, ki so se zakleniola ali odprla. Vrata so bila zaklenjena. Hitro sem se spomnila uroka Alohomora in ga uporabila. Vrata so se odklenil, elektrika pa je spet imela povezavo.

~ 2. situacija ~

Bila sem na morju v Akhalembami, Sierrna. Bilo je okoli 50 stopinj zunaj. V kopalnici je bila klima, zato sem se hitro odpravila v kopalnico s kokicami in Coca Colo. Ko sem se že v sedla pod tuš (ne, nisem šla pod tuš, samo v sedla sem se ram) sem zaslišala nek “prk”. Zaslišala sem Vriyane (mojo prijateljico): "Uf, je vroče, pa ravno to. Sem ravno zaprla kopalnico, teta Alie. Zdaj lahko prižge ventilator ali pa novo klimo." “Oh, nee!” sem si mislila. Ugasnili sta klimo, jaz pa sem zaklenjena v najmanjšem prostoru polnem vlage in vročine 🥵. Hitro sem izgovorila Alohomora preden sem se že skoraj skuhala.

~ 3. situacija ~

To pa bom čisto na preprosto in na kratko obrazložila. Bili smo v New York-u (isto leto kot na vlaku smrti) in teta Aoont se je odločila, da me pelje v Sterjahamshe (čarovniško gledališče za čarovnike v bunkeljskem svetu). Ko sva se peljali se je zgodila prometna nesreča, neka ženska Braszil pa se je ujela med vratca avta. Iskočili sva iz avta in rekli: “Alohomora”. Rešili sva žensko, teta pa je vsem prisotnim izbrisala spomin.


No, takšna je bila moja izkušnja z urokom Alohomora. Upam, da vam je bila obrazložitev zanimiva in poučna.

𝔸𝕕𝕣𝕚𝕖𝕟𝕟𝕖 ℂ𝕒𝕝𝕝𝕖𝕣𝕪-ℙ𝕙𝕠𝕖𝕟𝕚𝕩 𝕀𝕝𝕝𝕦𝕞𝕚𝕟𝕒𝕥𝕚
𝔾𝕣𝕪𝕗𝕗𝕚𝕟𝕕𝕠𝕣