Zanimivosti
Naloga:

Zanimiva hiša

Ustvarjeno: 1.8.2020

Netopirjev brlog


Izgled

Ime zanimive hiške je Netopirjev brlog. Majhna lesena hiška se trenutno nahaja globoko v gozdu v bližini potočka. Obdana je z urokom nevidnosti za bunkeljne ter urokom za odganjanje nepridipravov (zlobnih magičnih bitij). Hiša je zgrajena iz trdnega hrastovega lesa, ki ponazarja dostojanstvo, moč in hrabrost. Hrastova hloda sta dolga 3 metre in hiši služita kot dve nogi, s katerimi se ponoči premika po gozdovih, sposobna je tudi hitro teči. Posledično hiše nikoli ne najedmo na stalnem mestu, vedno pa si bo za trenutni dom izbrala gozd. Ima lepo izrezljana vrata in eno okence. Sestavljena je iz dveh nadstropij. V zgornjem nadstropju je velikanska knjižnica čarovniških bukev, jedilnica in prostorček za spanje. Spodnje nadstropje je namenjeno sušenju zelišč, pripravi čarobnih napojev in izdelovanju čarobnih amuletov.

Od kod ime?

Pod oknom visi velikanski netopir, ki straži vhod v hiško. Netopir ima notranjo stran kril zelene barve in bo napadel vsakogar, ki ima slabe namene ter bi rad prestopil njen prag.

Kdo živi v njej?

V hiši že mnogo let živi dobra čarovnica Alexandra. Poleg svojih čarobnih moči ima izjemen dar za rastlinoslovje, ki ga izkorišča tako, da s svojimi zelišči in čarobnimi napoji pomaga tako bunkeljnom kot tudi čarovnikom po vsem svetu. Kadar začuti, da nekdo potrebuje pomoč mu nesebično pomaga. Alexandra je do zdaj velikokrat pomagala tudi magičnim živalim in jih rešila iz zagotove smrti. Ena izmed njih je prav netopirček, po imenu Skyfall. Rešila ga je pred kremplji troglave uharice, ki ga je želela imeti za večerjo. Od takrat dalje ji je prisegel zvestobo in je skupaj z njo na vsakem koraku.

Netopirjev brlog


Današnja lekcija se mi je zdela kar v redu. Res pa je, da bi lahko bilo vključene več domišljije.

Rose Night
Pihpuff