Čarobne palice
Naloga:

Moja čarovniška palica

Ustvarjeno: 28.7.2020

Opisala vam bom mojo čarovniško palico. Čisto vse podrobnosti o njej.


Mojo čarovniško palico sem dobila pri mojstru Olcenbatu. Pred njo sem jih poskusila vsaj 20 (ne spomnim se čisto dobro), nobena pa ni bila prava. Začela sem že malo dvomiti o tem ali sploh sem čarovnica (Olchenbat je bil z vsako bolj zadovoljen), končno pa je prišla prava. Bila sem neverjetno vesela.


Jedro

Kot sem že prej omenila, je bila palica kupljena v trgovini v kateri se mojster spozna na 3 jedra.

  • Kita zmajevega srca,
  • Samorogova dlaka,
  • Feniksovo pero.

Pričakovala sem eno iz med teh 3 jeder. Slišala sem tudi govorice o tem, da izdeluje tudi drugačne palice, pa vseeno nisem pričakovala kakšne palice z drugim jedrom. A nisem dobila nič od tega. Jedro moje palice je dlaka Sfinge. Dlaka je pripadala zelo mogočni sfingi. Na podlagi tega je Olchenbat sklepal, da bi morala biti tudi palica zelo mogočna.


(Dlaka je bila seveda podarjena, v nasprotnem primeru bi bile lahko hude posledice)

Dolžina

Palica ima 35 cm. Je malo daljša kot večina. Pravijo, da so daljše palice za bolj velike čarovnike, kar mi je všeč. Ne verjamem pa temu, da so daljše palice za bolj zlobne in obratno.

Les

Les je tisin .Jedro palice ni najbolj primereno za zdravilne uroke. Tudi ta les tega žal ni popravil. V neki zelo stari knjigi sem prebrala, da bi morale biti palice s tisinim lesom zelo mogočne in navezane na svojega gospodarja.
tisa
Malo sem se poglobila v to in v bistvu je res. Tudi Mrlakenstein je imel palico s tisovim lesom in njegova je bila zelo mogočna. Žal pa je to mogočnost kazal s temno magijo.

Teža

Teže na začetku sploh nisem poznala (rojena sem v bunkeljski družini, zato doma nimamo nobene čarovniške tehnice). Kuhinjska je kazala čisto preveč. Prijateljica, čistokrvna čarovnica, pa ima doma čudežno tehnico. Njena je kazala 45 gramov. Ne vem ali je to preveč ali premalo, Meni je teža čisto všeč.

Moje mnenje o palici

Palica mi je resnično všeč. Malo žal šepa na zdravilnih urokih, a nič zato. Z njo se resnično da čarati vse vrste urokov. Palica ni prožna. Odlična je pri obrambi pred mračnimi silami. Brez moje palice ne bi zdržala niti sekunde in nikomur je ne bi dala, pa če bi mi ponujal še tako veliko vsoto denarja.

Moja čarovniška palica


Upam, da vam je moja naloga všeč.
Anya Smart, Drznvraan