Obramba pred mračnimi silami
Naloga:

Srečanje z mračno silo

Ustvarjeno: 28.8.2019

Mračne sile se lahko v našem življenju uporabljajo za dobre in za slabe namene. Najhujše so seveda žrelne kletve, med katere spada tudi kletev smrti, proti kateri ni obrambe. Temna magija pa se lahko pojavlja tudi v različnih predmetih, ki se imenujejo horcruxi ali skrižveni.

Prav na enega izmed teh predmetov sem naletela nazadnje pred vhodom v naš dom. Debela gospa na sliki mi je svetovala naj se predmeta raje nikakor ne dotaknem, saj naj bi bila v njem temna magija. Tudi meni je bilo nekam čudno, da se bi prstan, ki je na videz zgledal zelo čuden, znašel pred vhodom v enega od domov. Vseeno sem ga pobrala, toda v trenutku dotika me je v roki močno zapeklo, zato sem glasno zakričala. Takrat je mimo prišel profesor Raws, takoj me je poslal do Madam Pomfrey po pomoč, prstan pa je vzel sabo in ga pdnesel do profesorja Dumbledorja. Madam Pomfrey mi je roko pozdravila z enim samim zamahom palice in zraven izgovorila “ferula” in na moji roki se je pojavil povoj. Potem sem se takoj odpravila do profesorja Dumbledorja, ki si je med mojih prihodom ravno ogledoval prstan. Prosim me je naj prisedem in mi začel govoriti, kako so lahko takšne stvari nevarne. Ko je vstal, da bi si vzel bonbone, se je prstan začel tresti in iz njega je izbruhnilo ogromno črno bitje. Vzela sem palico, jo usmerila proti bitju in zaklicala "petrificus totalus''. Bitje je v trenutku okamenelo in ze nato zdrobilo v prah.

Naslednji dan je že cela šola izvedela za ta dogodek in na hodniku so me spraševali, kaj se je zgodilo ter kako je vse skupaj bilo. Nisem jim odgovorila, saj niti sama nism vedela zakaj in kako je do tega prišlo. Na koncu se je vse skupaj dobro izteklo, ampak mislim, da bo v nadaljnje teh stvari še veliko več.