Uroki
Naloga:

1. naloga za uroke: Alohomora

Ustvarjeno: 25.8.2019

Alohomora se mi zdi uporaben urok, zato sem komaj čakala, da se ga začnemo učiti.
Izgovorjavo sem se naučila precej hitro, kar pa za zamah s palico ne morem reči. Najprej nisem znala zarisati črte in kroga, v enem elegantnem zamahu. Usatvila sem se namreč, ko sem zarisala črto nato pa nadaljevala s krogom. Vse skupaj sem delala počasi ampak mi je na koncu uspelo izpeljati vse skupaj v enem elegantnem gibu.
Urok sem zvečer vadila in zdaj mi gre gladko kot govorjenje.


PRVA SITUACIJA

Nekaj dni nazaj sem bila v spolzgadovski dnevni sobi in našla manjšo skrinjico. Udarila sem se po glavi: to je bilo očetovo darilo za moje prvo leto na Bradavičarki! Ni hotel da jo odprem brez družinskega ključa, ki ga, po pričakovanjih, še vedno ni našel. Spomnila sem se na alohomoro. Vedela sem kaj družinski ključ pomeni moji družini (družinski ključ je pri nas originalni ključ, ki odklene vsako skrinjico. Imamo namreč tradicijo, da se vsakemu članu družine, ki prestopi prag Bradavičarke podari unikatno skrinjico s predmetom njihovega novega doma). Vseeno se nisem morala upreti in bila sem sigurna, da je oče že našel ključ zato sem jo odklenila. Skrinjica se je odprla in v njej je bil krasen amulet v obliki kače.

DRUGA SITUACIJA
Bilo je krasno popoldne, ravno pravšnje za letenje. Svojo metlo sem iskala po celi hiši . Mama je bila na vrtu, zato je nisem gnjavila. Spomnila sem se le še na lopo za hišo. Bila je zaklenjena! Hotela sem prositi, da mi jo odklene mama, ampak ni si želela umazati palice z zemljo na rokah. Odločila sem se, da bom kljub prepovedi čaranja mladoletnim čarovnikom, uporabila alohomoro. Dobila sem metlo in do večera letala okoli hiše.

TRETJA SITUACIJA
Doma imamo manjšega troglavega psa (nekakšna čudna mešanica, velik je namreč kakor navadna doga… Precej majhen je za svojo vrsto) je izjemno pameten in naučil se je odpreti hladilnik. Začeli smo ga torej zaklepati s ključavnico, ključ pa smo shranjevali v predalu za pribor. Ko sem tako neko jutro želela pripraviti palačinke sem ugotovila, da nimamo ključa. Seveda se je na koncu izkazalo, da ga je oče ponesreči vzel v službo. Ampak kaj naj bi zdaj? Stradala? Odločila sem se, da bom jedla palačinke in pika. Vzela sem sovojo palico in ključvnico odklenila z alohomoro. Palačinke so bile odlične!

Jackie Wolfex
Spolzgad