Obramba pred mračnimi silami
Naloga:

1. naloga za obrambo pred mračnimi silami

Ustvarjeno: 24.8.2019

Predstavila Vam bom svojo prvo srečanje s temno silo; volkodlakom.


Pred kratkim sem se sprehajala blizu Temnega gozda. Počasi sem odhajala nazaj proti Bradavičarki, ko sem zaslišala glasno tuljenje. Seveda sem takoj pomislila na volkodlaka.
Pogledala sem v nebo in ugledala komaj viden obris polne lune. Takrat sem bila sigurna. Stopila sem hitreje in ponovno zaslišala tuljenje. Zagotovo je bil kakšnih sto metrov stran in morala sem se odločiti; bom tekla in tvegala, da me ujame ali ga bom vsaj poskusila zadržati. Odločila sem se torej za slednje.
Obrnila sem se in res je bil tam. Iz velikega gobca mu je tekla slina, bil je suh, a neverjetno mišičast. Prijela sem palico. Pogledal me je in moji možgani so se ustavili. Nisem vedela kaj naj, pozabila sem vse uroke. Nato pa sem se spomnila in izrekla urok za razorožitev, Zroxis . Ciljala sem okoli njega, da sem ga zmedla. Nato sem se spomnila uroka za priklic, ki sem ga pogosto slišala doma, Acio.
Priklicala sem torej nekaj kamnov in jih metala proti volkodlaku. Zadnji mu je priletel v glavo in zgrudil se je na tla. Bila sem presenečena. Ampak kaj naj bi storila zdaj? Naj bi ga pustila na travniku? Profesorji bi lahko prišli prepozno, sem pomislila in še malo oklevala.
Odločila sem se da ga bom prestavila v gozd. Izrekla sem urok za premikanje osebe z lebdenjem, leticorpus in ga kolikor daleč pred sabo sem mogla, popeljala do manjšega prepada blizu vrbe mesarice. Spustila sem ga nad prepadom in stekla v grad.
O tem sem takoj povedala profesorju, a ko ga je šel iskat ga ni bilo več.
Na svoj “dosežek” sem precej ponosna. Lahko bi bilo bolje, lahko bi bilo slabše. Na usodo še čarovnija nima vpliva.

****Učenka: Jackie Wolfex
Dom: Spolzgad