Uroki
Naloga:

Naloga: Uroki spreminjanja oblike

Ustvarjeno: 29.6.2020

Za domačo nalogo, kot sem vam že zgoraj naročila, poskusite spremeniti čajnik v želvo. Zapišite, kako ste se tega lotili, vam je uspelo, koliko časa je trajalo. Pri tem, poudarjam, uporabite domišljijo, Za konec napišite 5 napak, ki se lahko zgodijo pri spreminjanju čajnika v želvo.


Za domačo nalogo sem torej morala spremeniti čajnik v želvo. Seveda nisem bila živčna, saj mi je pri uri spreminjanje gumba v hrošča šlo odlično od rok. Problem mi je predstavljalo le dejstvo, da imamo pri hiši le en čajnik in bi res razjezila svojo mami, če bi naš edini čajnik postal želva. Le kako pa naj potem kuhamo čaj?

Odločila sem se torej, da bom najprej poiskala čajnik. Blizu našega doma se nahaja odpad, kjer je mogoče najti vse mogoče stvari, od pohištva do starih oblačil, ki so jih lastniki zavrgli. Večina stvari res ni več uporabnih in so se upravičeno znašle na kupu odpadkov, nekatere stvari pa je vendarle še mogoče uporabiti, četudi niso več nove in svetleče.

Podala sem se torej na odpad in upala, da bom imela srečo in našla kakšen star, a ne popolnoma uničen čajnik. Razgledala sem po kupih, ki so iz meseca v mesec in iz leta v leto naraščali in se širili, in se odločila, da bom svoje iskanje začela z najbližjim kupom.

Iskala sem in iskala, pregledovala sem kupe in kupe odpadnih stvari, ki jim ni bilo videti konca, a čajnika nisem in nisem našla. Ko sem že skoraj nameravala odnehati, sem na enem izmed zadnjih kupov vendarle našla čajnik. Bil je star, rahlo zarjavel in obupno umazan, a sem se ga odločila kljub temu vzeti s seboj domov. Doma sem ga temeljito očistila in uporabila urok proti rji, da sem odstranila rjo. Nato sem se ga odločila prebarvati - na zeleno. Nisem vedela, ali bo stanje in videz čajnika vplival na izgled in stanje želve, a vsekakor nisem želela tvegati. Kot perfekcionistka se pri svojih nalogah vedno potrudim in od sebe ne pričakujem ničesar manj kot popolnosti.

.
Ko se mi je zdelo, da čajnik zgleda kot dostojen čajnik in ne kot smet z odpada, sem se odločila izvesti urok. Ker sem želela urok pravilno izvesti že v prvem poskusu, sem najprej večkrat prebrala navodila, da mi ne bi kakšna podrobnost ušla. Nato sem najprej zvadila gibe, nato besede in šele zatem sem urok preizkusila v praksi.

Svojo palico sem uperila v star čajnik, ki je po moji prenovi izgledal kot nov, in se v mislih osredotočila nanj. Predstavljala sem si, kako se spremeni v ljubko želvico. Hkrati sem vanj uperila palico in izrekla čarobno besedo "Sciphustestudo!". Kot pričakovano se je čajnik spremenil v čudovito želvico. Ponosna na svojo kreacijo sem se odločila, da jo bom obdržala kot hišnega ljubljenčka.
.

5 napak pri spreminjanju čajnika v želvo:

  1. želva piha paro
  2. ima dulec namesto repa
  3. ima ročaj namesto glave
  4. njen oklep ima vzorec in barvo čajnika
  5. nima nog

.

Rose Heath, Drznvraan