Vilinologija
Naloga:

1. Domača naloga za vilinologijo

Ustvarjeno: 2.8.2019

PRVI DEL:

1. Kakšnih velikosti so vilinci?

Vilinci so različnih velikosti. Velikost je odvisna od njihove vrste. Povprečna velikost Patillov (zlatih vilincev) je približno 34 cm, največji dosežejo tudi 45 cm. Sledijo Stirri (vijoličasti vilinci) s povprečno velikostjo okoli 27 cm. Največji med njimi lahko dosežejo tudi do 35 cm. Najmanjši so Anastayi (zeleni vilinci), njihova povprečna velikost je približno 13 cm. Največji med njimi zrastejo do 19 cm.

2. Katero je največje gorovje v vilinskem svetu in kako vpliva na floro in fauno?

Največje gorovje v vilinskem svetu je meja med Prostranimi planjavami in džungelskim svetom Anastayev. Ime območja je čarovnikom še danes neznanka. Za džunglo so značilne visoke temperature, veliko vlage in ogromna količina padavin. Območje je z vidika flore in favne res neverjetno! Takšnega ne najdemo nikjer drugje. Ste vedeli, da naj bi bilo tam več kot 30 051 različnih magičnih bitij in več kot 5700 čarovniških rastlin? Skratka, gorovje favni in flori onemogoča “pobeg” v preostali svet.

3. Kako se je imenovala prva skupnost vilincev in kakšno moč so imeli?

Prva skupnost vilincev, ki je začela celotno vrsto, se je pojavila pred več milijoni let. Tej skupnosti se je reklo Kristalni vilinci. Tako so jih poimenovali zato, ker so iz kristalov črpali svojo moč. Kristal, ki so ga dobili ob rojstvu, je vplival na njihovo moč, osebnost in sposobnosti.


DRUGI DEL:

Najbolj všeč so mi Anastayi, najmanj pa Patilli. Anastayi so mi všeč, ker se lahko z njimi v marsičem poistovetim. Moja najljubša barva je zelena. Pri njih se kaže sožitje z naravo, z vsemi rastlinskimi in živalskimi vrstami. Jaz obožujem naravo! Ne predstavljam si življenja brez gozda (kjer se v trenutku sprostiš, nadihaš svežega zraka, pridobiš motivacijo in se iz njega vrneš prerojen), jezer (kjer se čas ustavi), gora, travnikov, žuborenja potočkov, sončnih zahodov in neba. Okoli sebe vedno potrebujem kakšno živalco, ki mi polepša dan.

Anastayi so plašni “divjaki”, ki so vedno pripravljeni braniti to, kar jim pripada. To se mi zdi življenju pomembno. Tudi jaz nisem kaj prida družabna, ker imam rada svoj mir in mi preveč dogajanja ni pretirano všeč. Ne maram nenapovedanih obiskov, hrupa in nesramnih oseb, ki delajo "sranje" okoli mojega doma. Tudi jaz sem precej plaha pri navezovanju stikov z drugimi čarovniki. Previdnost ni nikoli odveč. Kadar me kdo “živcira” sem se tudi jaz pripravljena postaviti zase in se boriti za tisto, kar menim, da je prav.

Patilli so mi nekako najmanj všeč od vseh vilincev. K temu med drugim pripomore barva, zlate namreč ne maram preveč. Čeprav mi je všeč njihova organiziranost, me odvrača njihova zaprtost. Zelo dobro namreč razumem, da zavračajo bunkeljski in čarovniški svet, zaradi slabih izkušenj z njimi. Tu velja poudariti, da nismo vsi čarovniki slabi. Večina nas ne uporablja magije v zle namene, so pa seveda tudi izjeme. Bunkeljni ne znajo čarati in ne vedo, da vilinci sploh obstajajo. Verjamem, da znajo biti prava nadloga z izsekavanjem gozdov, onesnaževanjem okolja, vojnami, nevarnimi odpadki itd. V primeru kakšne nesreče nam verjetno ne bi pomagali, saj se ne želijo vtikati v tuje zadeve. Vem, da je varnost na prvem mestu, ampak malce sproščenosti jim ne bi škodilo.

Rose Night
Pihpuff