Bunkjeologija
Naloga:

8. domača naloga - Bunkljeologija

Ustvarjeno: 19.5.2020

POKLIC PIANISTKE

Pozdravljeni! Danes vam bom opisala običajen dan mojega poklica. Jaz sem namreč pianistka! Pa kar počasi začnimo!


MOJ OBIČAJEN DAN

Zjutraj vstanem že ob petih. Še preden se oblečem, se namestim na posteljo in v roke vzamem telefon. Najprej preverim družbena omrežja. Koliko imam všečkov? Mi je kdo kaj napisal? To traja približno eno uro. Potem, okoli šestih pa me pokliče moja najboljša prijateljica, Mirjam. Klepetava skoraj dve uri, o vsem. Obe sva zelo klepetavi!

Okoli osmih pa je čas, da se oblečem. Z Mirjam se posloviva, jaz pa se oblečem ponavadi v oprijete hlače in kratko majico. Najprej pojem zajtrk in se do konca uredim. Grem v mojo glasbeno sobo, kjer imam klavir. Celo dopoldne uživam v igranju. Najprej se ogrejem z lestvicami in akordi, nato pa preidem na skladbe. Tako vadim celo dopoldne.

Ko končam z vajo, grem na kosilo. Po kosilu vadim kakšne dve uri, potem pa greva z Mirjam na čaj ali kavo. Tam se pogovarjava o vsem. Včasih pa imam namesto čaja z Mirjam, kakšen seminar ali tekmovanje. Učim kakšne učence. Ko končam, se grem domov pripraviti na večerni koncert. To je že redno. Skoraj vsak dan ga imam.

Ko se pripravim odidem na koncert. Tam me vsi slikajo in to me ne moti. Sem že navajena. Grem v zaodrje in naredim nekaj vaj za tremo. Imam namreč grozno tremo. Globoko diham in se pomirjam. Še vedno imam tremo, čeprav skoraj vsak dan nastopam!

Pridem na oder. Ploskajo mi. Vsedem se za klavir in začnem. Ne mislim na gledalce. Mislim nase. Podoživljam življenje v malem. Vse kar se je hudega zgodilo. To je zame težje, kot pa samo igranje. To, da podoživljam grozne stvari, ki so se mi zgodile. Zato mi kdaj, med nastopom, po licih začnejo teči solze. Jočem.

klavir

Ko končam s koncertom sem čustveno pretresena. Nikoli ne poslušam oboževalcev, ampak stečem domov in grem v posteljo. Nekaj časa ležim in premišljujem. Ni mi do družbe. Niti do Mirijimine. In ona to ve. Hvaležna sem, da me upošteva. Potem pa zdrsnem v sladek spanec.


Takole! Upam, da je naloga v redu. Nisem veliko napisala, bom naslednjič kaj več! Vsi skupaj pa prosim, uživajte v glasbi!

IME IN PRIIMEK: Narcissa Granger
DOM: Gryfondom