Uroki
Naloga:

Daniela Drznvraan (začetnica spreminjanja oblike)

Ustvarjeno: 15.3.2020

Ta tema mi je bila še posebaj všeč, saj me je od nekdaj zanimala preteklost ustanoviteljev Bradavičarke.
Zdaj pa naloga:
Daniela se je rodila leta 933 na Škotskem, kot čistokrvna čarovnica.
Pri sedmih letih je obvladala je obladala vse uroke, ki se jih danes učimo v prvem letniku, kot so: pripraviti predmete k letenja, prižgati in ugasniti palico, odklepati ključavnice, ohromiti ali razorožiti čarovnika, poznala je tudi nekaj gospodinjskih urokov.
Smrt njenega mlajšega brata jo je potrla, ker pa je hotela novico čimprej sporočiti staršem, si je zaželela, da bi postala nekdo drug, zato se je spremenila v orla. Odletela je do staršev in jim sporočila novico. To je ila njena prva sprememba oblike.
Kakor sem že napisala, se je spremenila v orla.
Sprva so se ji začele krčiti noge, nato roke in glava. Njene prej blede noge so začele dobivati oranžno barvo, iz pomanjšanih nog so ji pognali kremplji. Zadnjica se je skrčila in iz nje so ji začela poganjati dolga, bela peresa. Trup se ji je zožil in pričelo ji je rasti perje, roke pa so se spremenila v čvrsta krila. Glava se ji je zmanjšala in prevzela obliko orlove glave, nos pa se je spremenil v kljun. Po spremembi se je Danieli vid nenavadno izostril in namesto hoje je razširila svoja krila in poletela v nebo. Tako je potekala preobrazba v orla obratno pa v drugo smer.
Njena knjiga o urokih se imenuje Uroki in spreminjanje oblike in zavzema celih 398 strani.
Kakor vsak ustanovitelj Bradavičarke je tudi ona ustvarila svoj čarobni predmet. V tem primeru je ona ustvarila prečudovit diadem, ki je vsakega, ki ga je noil naredil pametnejšega. A ji ga je hči ukradla. Danielina zadnja želja pred smrtjo je bila, da bi zopet videla Heleno, kar se ji je dan pred smrtjo uresničilo.