Uroki
Naloga:

Alohomora

Ustvarjeno: 15.3.2020

Alohomora je preprost in uporaben urok. Z njim lahko odpreš skrinje s pismi, odpreš okna ali vrata.
1. Danes se mi sicer prvi poskus ni posrečil, a sem kmalu ugotovila napako in se popravila. Tako mi je uspelo. Urok mi je prišel, ko sem z bratom ponesreči izgubila ključ najine sobe. Ker je bila zaklenjena je nisva mogla odpreti, zato sva uporabila urok. Vrata so se odprla in stvar je bila rešena.
2. Naslednjič je bilo tako, da sem bila kaznovana in sem imela hišni pripor. Ravno tisti dan, pa sem se dogovorila za sestanek s prijateljicami, a ker nisem imela niti telefona pri sebi, sem se morala znajti drugače. Na srečo imam v sobi okno. Uporabila sem ta naravnost čudovit urok in okno se je odprlo. Skočila sem ven in se odtihotapila na sestanek, a ko sem se vrnila, je bilo okno zaprto. Počasi me je začela grabiti panika, a sem se pravi čas spomnila na ta urok in zadevo rešila.
3. Kmalu po tem sem nekega dne ostala na stranišču in zaradi tega zamudila k uri. To pa zato, ker je zarjavela ključavnica. Izvedla sem urok in kmalu sem bila zunaj. Seveda se nisem pozabila opravičiti zarad zamujanja 😉. Lahko bi še naštevala primere, a jih trenutno ne bi znala napisati tako dobro.