Čarobni napoji
Naloga:

Napoj ustekleničeno dejanje

Ustvarjeno: 29.1.2020

Opisala bom modri napoj, oziroma napoj ustekleničeno dejanje.

Napoj Ustekleničeno dejanje

Ta pranapoj je bil tudi čisto prvi napoj, ki je sploh obstajal. Šele kasneje so zaradi njega nastali tudi drugi pranapoji. Zvarila ga je jedka smrti Zoie Reilla Black, ki je hotela “Saj Veste Komu” služiti tudi v posmrtnem življenju. Svojemu gospodarju je bila namreč bolj zvesta kot večina njegovih takratnih privržencev. Ko pa je zaradi kletve močno zbolela ter se je njeno življenje začelo pomikati proti koncu, se je odločila zvariti napoj ustekleničeno dejanje.
Za zdaj zagotovo vemo za samo eno sestavino napoja: moral je vsebovati tvojo kri. Ostale sestavine pa znanstvenikom še kar niso jasne. Napoj je imel zelo močan, dražeč vonj, hraniti pa ga je bilo treba v steklenički, saj se je drugače kot virus prenašal na ljudi, ti pa so nato začeli umirati.
Ko je Zoie Reilla Black svojega gospodarja pred smrtjo prosila, da napoj zlije na točno določen tulipan, da bi bila z njim skupaj tudi v posmrtnem življenju on tega seveda ni naredil. Tudi najbolj vdani podložniki mu niso nič pomenili. Napoj je brez slabe vesti zabrisal v tla, od njega pa potem ni ostala niti kapljica, kar izpuhtel je v zrak.
"Saj veste čigav" met napoja ustekleničeno dejanje je tudi povzročil pravo epidemijo bolezni, tako v bunkeljskem kot tudi v čarovniškem svetu.

Corinette Langeauin

Corinette se je rodila leta 1414 v Franciji. Ker je živela v revni družini s 23 otroki se je že zgodaj naučila razumeti kako nepravičen je svet. Njene kodraste lase je najraje nosila spete v čopu, oboževala pa je tudi udobna poceni oblačila. Doma si namreč niso mogli privoščiti ničesar dražjega.
Že zgodaj jo je začela zanimati znanost. Povsem obsedena je bila tudi z iskanjem zdravila za materino smrt. Njena mati ji je namreč umrla, ko je bila še dojenček. Ni znano ali je zdravilo potem odkrila, vemo pa da je odkrila vsaj 26 različnih sestavin za napoje, ki te omamijo. Zaradi tega je dobila vzdevek Marinette.

Ashley Thompson, Gryfondom