Čarobni napoji
Naloga:

Pra napoj

Ustvarjeno: 18.1.2020

Pozdravljeni! Odločila sem se, da za domačo nalogo predstavim napoj ustekleničeno dejanje.

Ustekleničeno dejanje

Ustekleničeno dejanje spada med štiri pranapoje. Zanj sem se odločila, ker se mi zdi izmed vseh štirih najzanimiveiši in najzahtevnejši.
Zvarila ga je Zoie Reilla Black. Bila je privrženka Saj Veste Koga. V nekem dvoboju jo je zadel smrtonosno težek urok in je hudo zbolela. Svojega voditelja ni imela namen kar tako zapustiti in je želela z njim sodelovati tudi v posmrtnem življenju. Zvarila je ustekleničeno dejanje. Ta napoj bi ji lahko obudil od smrti.
Napoj je modre brarve in smrtonosno težek. Je zelo zakompliciran in Zoie je edina oseba, ki je ta napoj kdajkoli zvarila.
Po svoji smrti bi jo lahko napoj obudil od mrtvih, da pa bi se to zgodilo, je bilo potrevno vsebino stekleničke zliti na tulipan. Napoj je dala Saj Veste Komu in ga prosila, naj stori, kot mu je rekla. Ker pa je bilo Tistemu, Ki Ga Ne Smemo Imenovati vseeno, je stekleničko vzgel na tla. Njegova vsebina se je razlila po travi in okužila veliko čarovnikov in čarovnic. Sčasoma so zvarili še zdravilni napoj.

Corinette

Corinette je bila čarovnica, rojena številčni družini. Kot dojenčici ji je umrla mama. Že kot otrok se ja navduševala nad čatobnimi napoji. Kot najstnica je želela odkriti, kako bi nekoga obudila od mrtvih. Odkrila je 26 neizmerno omamnih sestavin za napoje. Odrasla je in se poročila. Rodila je dva otroka. Umrla je stara 34 let, ker se je polila s enim od njenih še netestiranih napojev.
Bila je zelo lepa. Imela je dolhe temne valovite lase in zelene oči. Njen patron je bila sova. Kljub obsežnemu znanju o napojih, je poznala tudi mnogo urokov.

Učenka: Anna White
Datum: 29.1.2020
Dom: Spolzgad