Uroki
Naloga:

Alohomora

Ustvarjeno: 3.1.2020

Učenje uroka

Uroka sem se pri prvi učni začela učiti malo preveč samozavestno, a sem hitro ugotovila, da ni tako lahko. Izgovorjava mi že od samega začetka sicer ni delala nobenih težav, saj sama beseda ni zahtevna. Manjše težave mi je povzročal gib, prave preglavice pa mi je povzročalo usklajevanje besede in giba. Alohomora sem vedno izrekla mnogo prehitro. Začela sem ponavljati urok. Prvi poskus je bil neuspešen, pri drugem in tretjem se je ključavnica že zatresla, pri četrtem mi je skoraj uspelo. Peti poskus je bil zame uspešen. Ključavnica se je odklenila skoraj v tišini.

Situacije

  1. Sprehajala sem se ob robu gozda. Ker sem pozabila na čas, sem bila zelo daleč od bunkeljske civilizacije. Začelo je deževati in grmeti. Tudi strel ni manjkalo. Začela sem teči. Pred sabo sem naenkrat zagledala staro hišo. Hitro sem se razveselila suhega zavetja. A hiša je bila zaklenjena! Nato sem se spomnila uroka za odklepanje. V elegantnem gibu sem brez težav odklenila hišo.
  2. Doma sem pospravljala po podstrešju. V neki stari omari sem naletela na star dnevnik moje mame. Ključavnica je bila stara in na prvi pogled je izgledalo, da bo dnevnik lahko odpreti, saj je bila ključavnica zarjavela. A to seveda ni bilo tako. Po mnogih neuspelih poskusih odpiranja z golimi rokami sem se prijela za glavo, saj sem se spomnila preprostega uroka iz prvega letnika Bradavičarke- uroka Alohomora.
  3. Šla sem na rojstnodnevno zabavo k prijateljici. Kupila sem ji veliko darilo, ki sem ga lepo zavila in nanj prilepila pentljo. Stopila sem iz hiše in zaprla vrata. Ta si se zaklenila sama. Nato sem se sopomnila, da sem v hiši pozabila darilo, ključ pa tudi. Nekaj minut sem razmišljala, kaj naj, nato pa sem se spomnila uroka za odklepanje-kaj pa bo bunkeljska ključavnica čarovnici!

Anna White
Spolzgad
12.1.2020