Zgodovina čarovništva
Naloga:

Moja čarovniška šola

Ustvarjeno: 2.12.2019

Čarovniška šola (ime in lokacija)

Ime moje čarovniške šole je Nightspell. Locirana je v Južni Ameriki, v osrčju tropskega deževnega gozda. Je daleč stran od radovednih pogledov bunkeljnov ter v neposrednem stiku z naravo (z živalmi in rastlinami). Zavarovana je s celim kupom varnostnih urokov (zaradi buneljnov in večjih plenilcev).

Tam je podnebje izredno muhasto: pogosto dežuje, je soparno in zelo vlažno. Vendar se na to hitro prilagodiš. Šola ima najsodobnejšo opremo, s katero je bivanje v njej več kot prijetno. Poleg tega z uroki skrbimo za primerno atmosfero znotraj akademije, ki omogoča učinkovito učenje in izvajanje vaj v čaroboratorijih ter prostočasne aktivnosti.

V akademiji je več kot 100 učilnic, 3 raziskovalni čaroboratoriji, jedilnica, bolnišnica, hranilnica za magične živali učencev, stolp za učitelje in ostalo šolsko osebje ter 4 stolpi za učence. Poleg tega je deževni gozd naša učilnica na prostem (obsega več tisoč ha), kjer izvajamo šolske vaje in si ogledujemo magične rastline in živali.

Domovi

Ker akademija temelji na principu sožitja z naravo, so tudi domovi učencem prilagojeni glede na naravne elemente (ogenj, voda, zrak in zemlja). Domovi so naslednji: Firestarter, Aqualuna, Airbaiter in Earthfall.

Vrednote Firestarterja so ambicioznost, energičnost, strast, neodvisnost, predanost in zvestoba. V Aqualuni cenijo razum, kreativnost, čustvenost, prilagodljivost, poštenost in konstantno gibanje. Vrednote Airbaiterja so dinamičnost, iznajdljivost, družabnost, podjetnost, hitra dojemljivost. V Earthfallu cenijo delavnost, vzdržljivost, zanesljivost, odgovornost, previdnost, potrpežljivost.

Novince sprejmemo s posebnim obredom pred začetkom šolskega leta. Za obred pripravimo 4 posodice, v katerih so snovi, ki simbolizirajo posamezen dom in jih postavimo na posebno mizico. Učenci stopijo k mizici, položijo svojo desno roko nad posodice in se z dlanjo pomikajo skozi. Posodica, v kateri pride do spremembe snovi, kaže na pripadnost domu.

Firestarter = oranžen ogenj, ki nikoli ne ugasne (se spremeni v večji moder plamen)
Aqualuna = izvirska voda (voda postane razburkana in iz nje šine iz šine curek vode)
Airbiter = začarano lebdeče listje (listje se začne vrtinčiti v nevidnem vetru in spreminjati barvo)
Earthfall = zemlja (iz nje zraste rastlina)

Šolski predmeti

Šolski predmeti na akademiji Nightspell:

1. Uroki (menim, da je to najpomembnejši predmet)
2. Čarobni napoji (od vajenca do mojstra)
3. Osnovne veščine spreminjanja oblike (na predmetih, živalih in ljudeh)
4. Vremenologija (s poudarkom na urokih za nadzor vremena)
5. Rastlinoslovje: vzgoja rastlin, njihova oskrba, uporaba, prodaja - od nevarnih in eksotičnih do ekstremno dolgočasnih rastlin (500 ur praktičnega dela v tropskem gozdu in čaroboratoriju)
6. Magične živali: identifikacija, habitati, prehrana in oskrba (500 ur praktičnega dela v čaroboratoriju in na terenu v tropskem gozdu)
7. Obramba pred mračnimi silami (teorija + 100 ur prakse)
8. Čarovniška zgodovina
9. Izbirni predmet: Čarovniška tehnologija (vse o metlah, letečih avtomobilih in še veliko več)
10. Izbirni predmet: Mikročarologija (vse o mikročrvih in drugih mikroskopsko malih nadležnih pošastih tropskega gozda)
11. Izbirni predmet: Priprava na čarovniški dvoboj v praksi (obnašanje in aktualni uroki ter kletve)
12. Izbirni predmet: Vse, kar niste vedeli in ste si želeli vprašati: Udejanjanje, letenje in potovanje s praškom frčaškom (od A do Ž)
13. Izbirni predmet: Vilinologija
14. Čarovniška komunikacija (za telebane, povprečneže in brihtne buče)

Na kratko o šolanju

Šolsko leto traja od 1. septembra do 25. junija. Vmes imamo počitnice decembra, marca ter med poletjem. Izobraževanje traja 7 let. V 5. letniku čaka učence mala matura, ki ji rečemo »SOVE«. V 7. letniku jih čaka še »MOČERAD«. Če izpite uspešno opravijo, zaključijo šolanje na akademiji in so pripravljeni na iskanje služb.