Zgodovina čarovništva
Naloga:

2. domača naloga pri zgodovini čarovništva

Ustvarjeno: 26.11.2019 Posodobljeno: 28.11.2019

Šola skrivnosti

Šolo bi poimenovala po skrivnostih, ki jih prikriva tale snežno bela zgradba. Zanimivost je, da se skriva v deželi, kjer lahko vstopijo samo ljudje, ki vsebujejo vsaj kanček magije ter verjamejo v to. Zanimivo je tudi to, da šole ne moreš sam najti, saj ni označena na zemljevidu. Do tja te pospremi samorog, ki določa dom, v katerem boš bival naslednjih 7 let. Ti so:

 1. Neró: samorog, ki ima rep modre barve ter vodno grivo. Njegov rog se spreminja glede na njegovo počutje. Če si ustvarjen za ta dom (imenujejo se po samorogih), bo Neró skočil iz vode ter te popeljal do šole.
 2. Skoteinó: samorog črne barve. Prihaja iz mračnega gozda, kjer gredo učenci 1krat na leto tudi na izlet. Ima bela krila, s katerimi te pripelje do šole.
 3. Ouránio tóxo: je mavrične barve. Učencem se prikaže izjemno redko, večinokrat vidijo samo mavrico, ki jih vodi.
 4. Fýsi: zelene barve z rdečimi rožicami, a se lahko spreminja v druge odtenke, da se zavaruje. Ko si izbranec, Fýsi močno zaloputne s kopiti ter odpre skrivnostno pot do šole, a še prej te čakajo 3 preizkušnje.
  Na šoli bi bilo 222 sob za učence, 44 kabinetov za osebje na šoli ter 33 ostalih prostorov.

*Predmeti

Vsak učitelj bi učil en predmet, torej bi jih bilo 12. Na Šoli skrivnosti lahko učijo tisti, ki so se izobraževali ter uspešno dokončali izobraževanje na tej šoli ter so starejši od 18 let.

Seznam predmetov:

 1. Rastlinoslovje
 2. Zgodovina čarovništva
 3. Zmajeslovje
 4. Nega čarobnih živali
 5. Napoji
 6. Letenje
 7. Obramba pred mračnimi silami
 8. Vedeževanje
 9. Vilinologija
 10. Bunkjeologija
 11. Čarovniško ustvarjanje (izbirni predmet)
 12. Načini pisanja (izbirni predmet)

Učenci si morajo izbrati enega izmed dveh izbirnih predmetov. Vsi ostali so obvezni. Učili bi se vse, kar bi pomagalo učencem biti to, kar želijo postati. Na šoli delujejo tudi 3 novinarke, ki uspešno tvorijo šolski časopis, kuharice, zdravnica in medicinska sestra, psihologinja, knjižničarka ter hišnik z prav posebnim govorečim bitjem, katerega je našel na potepu po mračnem gozdu.

Kot ravnateljica
Bila bi prijazna, če bi učenec delal težave, bi mu povedala, da se tega ne dela ter skupaj bi se pogovorila. Tudi glede težav z učenjem ter ostalih problemov bi uredila ali pa vprašala psihologinjo za pomoč.
V šolskem letu (ki bi trajalo od 1.septembra do 1.junija) bi dala 5 počitnic po en teden.


P.S. Slike sem hotela dati, pa ni hotelo prijeti, tako, da se zato opravičujem.

Sophie Smith
Gryfondom